Reteta ~ ✿*´Laura´s Leckereien`*✿: RULOURI DIN SUNCA UMPLUTE
Aceasta reteta este f. faina, doar ca trebuie avut grija la “slaninuta/sunca folosita.
Trebuie f. subsire taiata si chiar numai cit este nevoie.
*Eu din pacate am folosit un sortiment fals,c-am multa si i-am c-am luat din gust si culoare.INGREDIENTE:
- 350 g Ficatei de pasare
- 150 g Pancetta sau felii de slanina cu gust neutral
- 1 virf de cutit praf de cimbtru
- -Salz + piper
- 1 dl vin rosu Vin "PORT"(puternic si dulceag)
- 200 g unt temp. camarei
- 1 dl smintina rece
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 150°C.
Ficateii se curata de pielite….
O forma rezistenta la temp. inalte se captuseste cu felii sibtiri de slaninute.
Se aseaza ficatetii si peste fiecare start de ficatei se presara ceva cimbru,piper si vin rosu”port”.
Se acopera cu slaninuta(Pancetta sau alta slaninuta neutrala).
Vasul /forma cu ficatei se pune intr-un vas/forma mai mare si in aceasta forma se toarna apa clocotita in asa felm incit vasul cu ficatei sa fie pina la jumatet scufundat in apa.Totul se introduce in cuptorul deja incins la 150°C ca.25 min..
Dupa ce s-au scos din cuptor, se scot din vasul cu apa si se lasa la racit.*Ficateii trebuie sa fie inca roza si moi cind se scot din cuptor.*
Dupa racire, ficateii se scot din forma si se pun intr-un vas cu 3-4ls din marinada lasata , cu untul si sare dupa gust.
Cu mixerul vertical/bat se mixeaza pina cind totul devine precum o crema fina si in final se daoga si smintina.
Eventual se mai condimenteaza si se pune intr-o forma de terrina sau chiar si o tava/forma de copt captusita cu folie de nailon alimentara.
Se lsa sa se intareacs la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate din forma si se poate servii.
- Daca se pune in forme de terine deasupra,dupa ce a stat citeva ore la rece se poate turna un strat de aspic preparat din oase de vita sau din supa+ gelatina.
- Sau se poate decora deasupra cu piper de care doriti zdrobit, sau migdale descojite, usor prajite si taiate/zdrobite sau chiar seminte de floarea soarelui sau susan usor prajite.
2 comentarii:
Mamaaaaaaaaaaa ce bunatati ai facut acolo surioaro !
Daca stiam, ma...autoinvitam la Revelion !
Felicitarile mele...
Cu siguranta ca le voi incerca si eu...
Am facut si eu o terina cu somon care a fost foarte buna....
Buna dimineata surioara!!
da, da s-au dus bunatatile...;-)))
Acum ca stii ca la mine se gasesc bunataturi, NU trebuie sa te mai autoinvi, vii put si simplu si te lasi surprinsa de ccea ce o sa gasesti;-))))
Cu Somon si Cod am vrut sa fac ceva, dar cum mincasem Somon doar de Craciun am zis ca de Rev. sa fac altceva.
Multumesc mult si o zi buna iti doresc!!
Mii de pupicei!
Laurici!!!
Trimiteți un comentariu