30 ian. 2011

PATEU DIN BRINZA CU FILE DE PESTE AFUMAT


Ideea acestei retetea am luat-o de pe Blogul
doar ca eu am schimbat putin la ingredientele avute de mine si gustul familiei ;-)…
Pe aceasta cale  draga Laura, doresc sa-ti spun:528719tzh2dstu-gif
INGREDIENTE:
- 250g brinza de vaci proaspata
- 50g smintina “groasa  de ex.Crème Fraîche”
- 100g file de peste afumat
(soiul este la dorinta.Eu am avut de Pastrav.Dar cred ca fileul de Somon este cel mai elegant si gustos.Dar gusturile sint diferite, de accea cine doreste sa probeze aceasta reteta, ii ramine la alegere sortimentul ; – )  )
- 1-2ls zeama de lamiie
- 1lc hrean ras sau din tub
- 2ls maioneza
- sare+ piper
- 2ls Capere taiate f. marunt
- 2ls marar tocat marunt
- 1ls patrunjel tocat marunt.
MOD PREPARARE:
Brinza se scurge daca este necesar si se mixeaza cu smintina, fileul de peste , hreanul,maioneza, sare, piper,caperele taiate marunt, verdeturile tocate si zeama de lamiie.
Dupa ce totul este bine mixat se mai degusteaza odata si eventual condimenteaza dupa gust.
ATENTIE:
Cu hreanul sa se lucreze economic, deoarece are un gust f. intensiv si poate domina in gustul acestui pateu cu “peste afumat”.
  • Cine doreste poate sa adoge si mia mult file de peste.
  • Eu NU am dorit sa am un gust f intensiv, deoarece pici mei NU prea sint cu pestele : – (
  • Linga merge un pahar de vin alb sec sau demisec, sau chiar spumos sau champagnie!

Spor la preparat si savoare deplina!!!
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate