Ideea acestei retetea am luat-o de pe Blogul
doar ca eu am schimbat putin la ingredientele avute de mine si gustul familiei ;-)…
INGREDIENTE:- 250g brinza de vaci proaspata
- 50g smintina “groasa de ex.Crème Fraîche”
- 100g file de peste afumat
(soiul este la dorinta.Eu am avut de Pastrav.Dar cred ca fileul de Somon este cel mai elegant si gustos.Dar gusturile sint diferite, de accea cine doreste sa probeze aceasta reteta, ii ramine la alegere sortimentul ; – ) )
- 1-2ls zeama de lamiie
- 1lc hrean ras sau din tub
- 2ls maioneza
- sare+ piper
- 2ls Capere taiate f. marunt
- 2ls marar tocat marunt
- 1ls patrunjel tocat marunt.
MOD PREPARARE:
Brinza se scurge daca este necesar si se mixeaza cu smintina, fileul de peste , hreanul,maioneza, sare, piper,caperele taiate marunt, verdeturile tocate si zeama de lamiie.
Dupa ce totul este bine mixat se mai degusteaza odata si eventual condimenteaza dupa gust.
ATENTIE:Cu hreanul sa se lucreze economic, deoarece are un gust f. intensiv si poate domina in gustul acestui pateu cu “peste afumat”.
- Cine doreste poate sa adoge si mia mult file de peste.
- Eu NU am dorit sa am un gust f intensiv, deoarece pici mei NU prea sint cu pestele : – (
- Linga merge un pahar de vin alb sec sau demisec, sau chiar spumos sau champagnie!
Spor la preparat si savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu