Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

2 feb. 2011

SUPA CREMA DIN CARTOFI SI PATRUNJEL VERDE

INGREDIENTE:
- 300 g cartofi fainosi
- 1 ceapa
- 1ls unt/marg sau 2-3ls ulei masline…
- 750 g suppa de casa sau cub Maggi…
- 20g smintina lichida
- 2 legaturi mari de pateunjel verde
- sare+piper si ceva nucsoara
- 1ls zeama de lamiie
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- ceva smintina pentru servit
- ceva patrunjel verde pt. decor
- eventual cartofi prajiti,taiati sub forme dorita
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si se taie marunt.
Cartofii se curata de coaja si se taie buc.
Patrunjelul se spala, zvinta si toaca marunt.
Grasimea se topeste intr-o oala potrivita cant. si cind e incinsa bine se adaoga ceapa.Ceapa se prajeste pina devine sticloasa so se adaoga 1lc zahar.Se mai prajeste putin si se adaoga cartofii si se condimenteaza cu ceva nucsoara si piper.Se amesteca bine se adaoga supa si se lasa sa fiarba pina cind cartofii sint foarte moi, aproape se desfac.
In continuare se adaoga incet amestecind mereu smintina amestecata cu zeama de lamiie si  frunzele de patrunjel tocate.
Se lasa sa dea aproape intr-un cloccot se tzrage de pe foc si cu ajutorul unui mixer vertical/batz se face totul piure/crema.
Eventual se mai condimenteaza daca este necesar cu sare, piper si nucsoara si se poate servi, decorata cu ingredientele mai sus scrise.
TIPP.
  • Aceasta supa se poate servii si cu ceva bucatele de file de Pastrav, Somon…
  • Sau in loc de patrunjel verde se poate folosi spanac, ceapa ciorii(snitling) , ….ce va place din mirodeniile verzi ale naturii.

Un comentariu:

Guilherme A. Kleinschmitt spunea...

Belissima e saporosa riceta.

Tanti alguri.

Guilherme

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate