Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 ian. 2010

RULOURI APERITIV si OUA UMPLUTE


Aceste miniaturi le-am preparat de Revelion, deoarece am sarbatorit acasa, doar noi 4.De aceea nu am facut prea mult, dar ceva linga un pahar de Champagner/Sekt la miezul noptii si nu numai "musai" ca trebuia....
INGREDIENTE RULOURI:
- 1 pac. aluat de foietaj
- 1 ou
- ceva sare cu bob mare,seminte de chimen,mac, sesam...
MOD PREPARARE RULOURI:
Aluatul se deruleaza pe masa de lucru si se unge cu ceva albus de ou si se taie pe latime in fisii de 1-1,5cm.Fisiile se ruleaza cu partea unsa cu albus deasupra pe formele pentru rulouri in prealabil bine unse cu grasime.Se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si s epresara deasupra cu sare cu bobul mere, seminte de sesam, chimen, mac....de care doriti si aveti.Se introduc in cuptorul preincons la 200°C pt. ca 15 min. pina ce au primoit gradul de coacere dorit.Dupa coacere se scot de pe forme si se lasa deoparte pina ce se prepara umplutura.
Eu am facut o umplutura de brinza Camembert .
PATEU DE BRINZA CAMEMBERT
INGREDIENTE:
- 100 g Camembert
- 200 g brinza proaspata de vaci
- sare+piper
- piper boabe verde(10buc)
- verdeturi(ceva patrunjel,snitling...)proaspete sau congelate
- 50/100g cascaval ras
MOD REPARARE:
Camembert-ul se taie cit mai marunt si se paseaza bine cu o furculita.
Se adaoga pe rind cite putin din brinza de vaci mixind cu mixerul in asa fel incit sa devona totul precum o crema.Se adaoga condimente si verdeata dupa gust si s eumplu rulourile.
Capetele rulourilor se preseaza in casaval ras si /sau in verdeturi tocate marunt.

OUA UMPLUTE
Aceasta reteta se prepara in functie de nr. de persoane de aceea nu am o reteta exacta.
Dar daca ingredientele sint de calitate si se amesteca in cantitate in functie de gustul individual , cu siguranta o sa placa.
INGREDIENTE:
- oua
- unt(10g unt la 1 glbenus de ou)
- mustar
- sardele-fileuri Sardellenfilets
- ceva ulei
- zeama de lamiie
- sare+piper
- ceva smintina groasa(Creme Fraiche)
MOD PREPARARE:
Ouale se fierb si se pun in apa rece.SE descojesc si se injumatatesc in lungime.
Albusurile se ajusteaza putin, in asa fel incit sa stea stabil pe platou,.
Galbenusurile se trec printr-o sita sau prin presa de usturoi si se mixeaza bine cu unt, mustar fileurile de sardele,sare+piper, ceva zeama de lamiie, ceva smintina si eventual ulei, dupa gust.
Cind acesta crema este preparata dupa gustul individual se dreseaza in jumatatile de albus de ou, care se garnisesc dupa dorinta fiecaruia.
De ex. cu file de Somon, sau cu diferite verdeturi tocate marunt....

4 comentarii:

Unknown spunea...

Vai ce bine arata aperitivele!!!!!!!!!!! Arata extrem de apetisante. Condoleante pentru tatal tau!

Unul din multi! spunea...

Laura draga, iti multumrsc f. mult!
Pentu vizita, complimente si mai ales pentru,condoleante.
Tie iti doresc un sf. de saptamina plin de veselie si bucate alese!
Cu prietenie,
Laura S.

In bucatarie la Sidy spunea...

Waw ce bine arata !
Sunt sigura ca au avut mare succes la voinicii tai !

Unul din multi! spunea...

Sidy, surioara draga,
Nu pot decit sa-le recomand.Sint excelente!
Le-am preparat si pt.masa de revelion si au avut mare succes.
Mii de pupicei!
laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate