Acesta supa am facut-o la cererea picilor mei. De obicei cer doar dulciuri,pizza, schnitzel...c-am ce le place copiilor.Dar cind am auzit ca vor o supa de rosii, pai m-am bucurat de minune si am trecut la treaba, nu cumva sa se razgindeasca (hi,hi).....
Este necesar sa avem c-am in mic si mare ,legume pentru supa si daca se doreste perisoare .
INGREDIENTE:
- 1-2 cepe potrivite sau praz
- 1-2 morcovi
- 1 radacina patrunjel + frunze
- 1 bucatica de radacina de telina
- 1-2 ls faina
- 1-2 ls ulei sau untura
- 500g rosii pasate (ori de cumparat in doza,pac.borcan....ori bulion facut in casa)
- 2l supa (din cub magi,de casa sau cum am avut eu,apa in care am fiert pastele fainoase penru acesata reteta; Laura`s Leckereien: FILE DE PASTRAV AFUMAT CU PASTE FAINOASE )
- 1ls zahar
- sare + piper
- Perisoare-optional
- Perisoare-optional
- frunze de telina si eventual de leustean
MOD PREPARARE:
Legumele se spala,curata si se taie marunt.
Daca se doresc,se prepara si perisoarele si se pun deoparte.(eu cind fac carne tocata , toc mai multa si fac si perisoare , chiftele .. si le congelez.Asa cum am facut aici la acesta reteta;Laura`s Leckereien: ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA )
MOD PREPARARE:
Legumele se spala,curata si se taie marunt.
Daca se doresc,se prepara si perisoarele si se pun deoparte.(eu cind fac carne tocata , toc mai multa si fac si perisoare , chiftele .. si le congelez.Asa cum am facut aici la acesta reteta;Laura`s Leckereien: ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA )
Intr-o oala se pune uleiul sau untura sa se incinga bine.Se adaoga ceapa tocata marunt sis e lasa sa devina sticloasa,se adaoga zaharul si amestecind in continuu se lasa sa prinda putin culoare. Se adaoga legumele,se lasa amestecind din cind in cind sa se inmoaie, dupa care se adaoga supa/apa...Cind totul incepe sa fiarba se adaoga perisorele care au fost trecute putin prin faina.Eu le trec prin faina,pentru a fii sigura ca la fiert nu se desfac.
Se adaoga putina sare si piper si se lsa sa fiarba usor sub capac ca. 30 min.Dupa ce perisoarele sau fiert se scot intr-un castron, iar faina se amestaca cu rosiile pasate si se adaoga supei.Se lasa sa fiarba usor pina ce se ingoroasa putin, precum o crema mai fluida.
Supa astfel pregatita se trece prin blender sau prntr-o sita, se aseaza dinou pe foc ,se degusteaza si daca mai e nevoie se mai condimenteaza, sau se mai adaoga ceva apa/supa daca e prea groasa si se pun in ea iarasi perisoarele.Se lasa sa mai dea usor intr-un clocot iar deasupar se presara frunze de patrunjel,telina si /sau leustean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu