Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

6 sept. 2008

ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA


Am facut ardei umplut de 2 ori consecutiv.
Nici nu mi-am putut inchipui ca barbatii mei,papa cu as ao mare placere ardei umplut.
Am mai facut eu,mai mult sua mai putin la fel,ar de data acesta au fost foarte deliciosi.
Eu am facut ochiometric si daca cumva mai ramine ceva umplutura,nu face nimic,chiar uneori daca toc mai multa carne ,fac dinadins mai multa umplutura si pentru cite o ciorbita de perisoare.
Umplutura ramasa o fac perisoare si l-e asez pe o tava uns in prealabil cu ulei si o bag la congelator pina ce se ingheata perisoarele.
Scot tava si portionez im pungi de nailon,in asa fel incit o portie sa ajunga de 1 ciorbita.
Ca aici;

Iar acum sa trec la reteta intiala ,cum o prepar eu si in gramaj.
INGREDIENTE:
- 10 ardei grasi(eu am folosit kapia,deoarece au ceva gust mai bun/pronuntat de ardei)
- 500g carne tocata de 50% porc si 50% vita
- 2 oua,
- 150g orez
- cimbru,patrunjel ,marar.2-3 foi de dafin
- sare+piper
- 2-3 cepe mari
- 1l supa de carne sau facuta din Maggi
- 1l rosii pasate/bulion
- 3-4 ls grasime.
- 2-3 ls zahar
- 1lc+1lc boia de adei dulce
- 1-2 ardei - optional
- 1-2 ls faina
MOD PREPARARE:
2 cepe se curata si se taie marunt.
Intr-o tigaie se incinge 2ls grasime in care se prajesc cele 2 cepe taiate marunt.
Cind incepe sa prinda culoare se adaoga 1 ls zahar si 1lc boia de ardei dulce .Se amesteca lasinduse inca putin sa se rumeneasca ,dupa care se trage deoparte si se lasa la racit.
Ardeii se spala ,se zvinta si li-se scot cu grija semintele.
Carnea se trece prin masina de tocat(aici ,daca intr-adevar treceti carnea prin masina,puteti sa treceti si ceapa prajita,care in prelabil sa racit),se amesteca cu orezul ,cu cele 2 oua,morodeniile sarea si piper dupa gust.Se amesteca totul bine,bine si se umplu ardeii,dar nu prea indesati ,deoarece orezul la fiert creste si plesnesc ardeii ,daca sint prea indesati cu umplutura.
Ceapa ramasa se curata se taie marunt.La fel si ardeiul daca-l folositi,il curatat-ti si taiati marunt.
Intr-o tigaie se incing si celelalte 2 ls grasime,se prajeste ceapa pina prinde culoare,se adaoga ardeiul si se prajesc amindoua pina ce se inmoaie si capata ceva culoare.Se adaoga 1lc boia si restul de zahar se amesteca sa nu se arda si se stinge cu o parte din supa.Se lasa sa dea citeva clocote,dupa care se pune la blender,sau cu mixerul bat,sau daca nu aveti se trece prin sita.
Ardeii se aseaza cu partea care s-au umplut in sus(ai mei nu am reusit sa-i asez asa,deoarece o oala potrivita pt. nr. meu de ardei nu am avut.Dar nu au patit nimic),se toarna peste restul de supa amestecata in prealabil cu cea din blender cu ceapa ,bulionul si frunzele de dafin.
Lichidul trebuie sa-i acopere.Eventual se mai adaoga ceva bulion ,supa sau apa.
Se pun sa fiarba la foc potrivit incetisor ca. 1 ora.
Dupa ce au fiert ceva mai bine de 1 ora,se degusteaza eventual se mai adaoga condimente si mirodenii dupa gust.De ex. eu am mai adougat ceva zahar,sare si piper.
Daca sosul este prea subtire se prepara din 1-2 ls +3-4 ls apa rece un dres.
Amestecind faina cu apa sa nu iasa cocoloase,se adaoga din sos cite o lingura in dresul de faina pina se amesteca dresul cu sosul impreuna si se toarna peste ardeii din oala .
Se amesteca usor sa nu stricam ardeii,si lasam putin pe foc domol sa se ingroase sosul.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt si se servesc cu carofii fierti in sare ,eventual in supa (au gust mai bun) si trecuti prin unt fierbinte.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate