Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 sept. 2015

PIINE TARANEASCA DIN NÖ (Niederösterreich Austria)

O piine aromata si simpla de facut!
Din pacate eu nu am mai avut faina de orz in casa si cele 200g le-am inlocuit cu faina integrala de griu.
INGREDIENTE:
- 100g drojdie naturala NEimprospatata
- 10g drojdie instant
- 100g iaurt
- 25g melasa/sirop din sfecla de zahar (se poate inlocui cu miere de albine sau zahar)
- 25g chimen macinat
- (facultativ) 15g un amestec de seminte macinate de fenicul, coreandru, anason
- 1350g apa
- 1000g faina integrala de griu (aici se pot pune doar 800 si 200 din orz)
- 1000g fain alba de griu
- 42 g sare
- 40g unt/untura
MOD PREPARARE:
Se pun ingredientele in recipentul pentru malaxat pt. ca. 2 min. Se lasa ca. 10 min.la odihnit pentru autoliza, dupa care se malaxeata totul pina cind aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
Aluatul obtinut se pune la dospit intr-un recipient incapator si care in prealabil s-a uns cu ulei.
Se acopera cu o folie de nailon sau se introduce intr-o punga de nailon si se pune la dospit peste nopate la o temperatura care sa nu depaseasca 10°C. 
Vara-dupa ce a stat la temp. camerei 1-2 ore, acoperit se pune la frigider, iar a doua zii se scoate, se lasa ca. 1-2 sa se temepreze si se procedeaza ca mai jos.
A doua zii aluatul care si-a triplat volumul, se pune pe masa de lucru infainata si cu miinile/degetele se intinde si impacheteaza de 2-3 ori la interval de 30 min.
Dupa aceasta etapa, aluatul se imparte in functie de ceea ce doriti sa faceti.
Eu am facut 3 pinii, pe care l-am pus la dospit in cosuri speciale si pe fiecare in parte am copt-o ca. 40-45 min. la 230°C.
Se pot face chifle, cornuri, fiecare ce doreste...
Doresc, spor la preparat si savoare deplina!

13 sept. 2015

PLACINTA CU MERE A BUNICII

graphics-apples-957757[3]INGREDIENTE-aluat: 
- 550g Faina
- 250 unt
- 200g Creme fraiche
- 1 galbenus
- 150g zahar pudra
- 1ls otet
- zahar vaniliat
- 1 priza sare
graphics-apples-957757[3]UMPLUTURA:
- 1,5kg mere rase
- 2ls gris prajit
- zahr dupa gust
- 1lc rasa scortisoara
- 1 virf cutit cuisoara
- zahar vaniliat
- 1 albus batut spuma cu 2ls zahar
graphics-apples-957757[1]MOD PREPARARE:
Untul se freaca cu zaharul pudra,vaniliat, galbenusul de ou,
sarea, otetul, creme fraiche si in final cu faina.
Aluatul obtinut se pune la frigider ca 30 min.
Intr-e timp grisul se prajeste fara grasime pina devine de o cumoare aurie.Merele razalite se amesteca cu zaharul, scortisoara,cuisoara, grisul prajit la final albusul batus spuma cu zahar.
Aluatul se imparte in 2 parti, o parte se ontinde in tava si se coace ca 10 min. (pina pe margini prinde culoare)la 180°C.
Peste aluatul precopt se aseaza umplutura de mefre , iar deasupra se intinde a doua foaie, se inteapa cu forculita din loc in loc si se introduce la copt pina cind prajitura a primeste o culoare frumos aurie.Gradul coacerii/culorii este in functie de dorinta personala.
TIP:Daca merele sint foarte suculente, se recomanda sa se adaoge ceva mai mult gries.
Este o prajitura gustoasa, dar asta numai in cazul in care se folosesc mere naturale si putin acrisoare.
Din pacate cele din supemarket-uri pentru mine au gust de carton!!!!!!!
Urez spor la preparat si savoare deplina!

 



APFELKUCHEN
graphics-apples-957757ZUTATEN - Teig:
- 550g Mehl
- 250 Butter
- 200g Creme fraiche
- 1 Eigelb
- 150g Staubzucker
- 1EL Essig
- Vanillezucker
- 1 Prise Salz
graphics-apples-957757[3]ZUTATEN - Belag:
- 1, 1/2 kg Äpfel, geschält, entkernt, geraspelt
- Zucker n.B.
- 2 El geröstete Grieß
- Zimt n.B.
- 1 Ms.Nelken
- Vanillezucker
- 1 Eiweiß steif geschlagen
graphics-apples-957757[5]ZUBEREITUNG:
Aus den Teigzutaten einem Mürbteig verkneten. Den Teig im Kühlschrank 30 min. rasten lassen.
1 Hälfte des Mürbteigs auf Blechgröße ausrollen und bei 180°C ° im vorgeheizten Backofen ca. 10 min. vorbacken.
Dann mit der Belag bestreichen und mit dem zweite Teighelfte bedecken, mit dem Gabel mehrmals einstechen und fertig backen.
Die Kuchendecke soll eine schöne braune Farbe haben.
Gutes Gelingen und guten Appetit!

3 sept. 2015

PRAJITURA CU FRUCTE SI GLAZURA DE CIOCOLATA

Prajitura maro cu fructe
Acesta reteta am primit-o de la o D-na foarte priceputa in ale bucatariei!Tot de la dinsa am primit si reteta minunata a retetei de:
GUGELHUPF CU DROJDIE MIXAT si vaasigur ca daca incercati si aceasta reteta, ve-ti fii placut surprinsi de gustul si pufosenia ei.
a_1195_7f8cee22
Eu am adaptat-o la gustul personal si ingredientele posedate in acel moment…
Ea este preparata in original , fara glazura si cu fructe proaspete de sezon.Eu am peparat-o cu visine din visinata,  pe care in prealabil le-am consrvat in sirop de visine…in acest fel au un gust mult mai bun…
Acest minunat blat, poate fii folosit si pentru alte creatii de patiserie…
INGREDIENTE:
- 6 oua
- 225g unt
- 225g zahar pudra
- 1 pac zahar vaniliat
- 225g ciocolata
- 225g faina
- 1pac. praf copt
- 4ls rom
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- fructe la alegere
- sau fructe confiate si in prealabil inmuiate in diferite sucuri/lichioruri
GLAZURA:
MOD PREPARARE:
Faina se cintareste, se adaoga in ea praful de copt si se cerne.
Ouale se separa!
Ciocolata se rupe in bucati se se pune in recipientul in care se pregateste aluatul.Aceasta se topeste ori la microunde ori pe baie de aburi.Cind aceasta s-a topit, se adaoga untul si se mixeaza bine, adaougind in continuare galbenusurile de ou pe rind, alternativ cu jumatate din cantitatea de zahar,
zaharul vaniliat si romul.
Albusurile de ou se bat spuma cu o priza de sare si restul de zahar.
Jumatate din spuma impreuna cu amestecul de faina se mixeaz in aluat, iar restul albusului se adaoga la fel aluatului, dar de data aceasta doar se amesteca cu o lingura/paleta, in asa fel incit aluatul sa ramina cit mai aerat.
Totul se toarna intr-o tava de copt si deasupra se presara fructele dorite si totul se introduce in cuptor pentru ca.40min.la 180°C.
*(proba cu scobitoarea-de indicat)
Dupa coacere si lasat ca 15min la odihnit  prajitura se poate glazura sau se poate servi ca atare cu zahar pudra presarata.
Cine doreste sa prepare, doresc spor la preparat si savoare deplina!

1 iul. 2015

MUFFINS CU CREMA DIN IAURT, FRIȘCA și ZMEURA

Mi-am cumpărat o alta forma de muffins, care este perfect conceputa pentru muffins cu crema.
Ei cum am primit-o am si pus in practica., mai ales ca, tocmai avea-m ceva zmeura pentru citeva borcanele de marmelada….
Voila, aici si reteta!
muffins
INGREDIENTE 12 buc.:
- 3 oua gr.M sau 4 mici
- 125g zahar pudra
- zahar vaniliat
- 100g unt
- 40g ulei vegetal
- 150g faina
- 1lc praf copt
- 1 priza sare
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vaniliat,uleiul, ouale puse pe rind, priza de sare si in final cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt.
Compozitia aluatului se toarna in forma de muffins in prealabil bine unsa si infainata.
Totul se introduce in cuptorul incins pentru ca. 17-20min. la 180°C.
Dupa coacere se scot de la cuptor si dupa citeva minute se scot din tava.
TIPP:
Daca muffins-urile nu vor sa iasa usor din forma, bagati-le inca citeva min. la cuptor, dupa care asezati tava imediat pe un prosop ud. Iar dupa citeva minute, muffins-urile ar trebui sa iese usor din forma.
INGREDIENTE UMPLUTURA: 
 - 2-3ls gem/marmelada
- 100g zmeura pasata(fara seminte)
- 100g iaurt cremos sau creme fraiche, sau brinza proaspata de vaci…
- 3 foi gelatina
- ceva zahar, dupa gust
- 200ml frisca
- 1 pac. intaritor frisca
- 1pac. zahar vaniliat
MOD PREPARARE UMPLUTURA:
Cu marmelada, putin incalzita in prealabil se ung adinciturile muffins-urilor dupa coacere si racire.
Gelatina se pune la inmuiat.
Iaurtul/creme fraiche, etc. se amesteca cu zmeura pasata si ceva zahar dupa gustul personal.
Gelatina se dizolva in ceva lapte, sau chiar sirop de zmeura putin caldutz.
In amestecul de gelatina topita se amesteca pe rind 2-3 ls din amestecul de iaurt, dupa care totul se adaoga la toata cant. de amestec iaurt+zmeura, se amesteca bine si se pune la frigider pina incepe sa se coaguleze.
Intr-e timp se mixeaza frisca cu ceva zahar vaniliat si intaritorul de frisca.
Crema de iaurt + zmeura, chiar daca s-a intarit prea tare, nu este nimic, se amesteca putin, se pune intr-un cornet de dresat sau punga de nailon de congelat si cu ajutorul acestora se umple adinciturile muffinsurilor, iar peste crema se dreseaza frisca.
Daca se doreste, cind se servesc aceste muffinsuri, se poate picura deasupra fristei, ceva sirop de pref de zmeura.
TIP:
Zmeura se poate inlocui cu ori ce alt fruct dorit.
Ori este el proaspat, ori congelat, ori din compot…
Pentru cine încearcă, doresc spor la preparat și savoare deplina!

30 iun. 2015

SALATA DE VARZA VERDE SI MORCOV


salata din varza verde si morcov

Aceasta salata nu este una tocmai dietetica, dar este una din cele mai gustoase!
Proba-ti si ve-ti vedea rezultatul…!

varza

 


INGREDIENTE:

- 1 varzuca verde noua de ca 1kg 
- 2-3 morcovi - sare - piper
- 1lc zahar - otet de buna calitate
- 2-3ls maioneza
- 150g creme fraiche sau se poate inlocui cu ce doriti
- verdeturi la alegere(marar, patrunjel…ce doriti sau chiar NU)

varza


 MOD PREPARARE:
Varza se curata de frunzele exterioare si se taie fideluta, la fel si morcovii. Acestea se amesteca cu sarea, nu prea multa, mai bine mai adougati la sfirsit cind degustati. Varza sarata se lasa deoparte si intr-e timp se amesteca In ca. 3-4ls otet se dizolva zaharul.Maioneza se amesteca cu creme fraiche/smintina, otetul si piperul.Acest dresing se toarna peste varza si totul se amesteca bine.daca se doreste se adaoga verdeturi(eu am pus marar) si se degusta.Daca se doreste se mai pot adaoga ceva condimiente cum ar fii sare, piper , otet sau poate chiar ceva maioneza.Asta depinde de gustul personal si mai ales de cant de varza. Deci cantitatile sint variabile in functie de cant. varzei si morcovului si mai ales al gustului personal.
Urez spor la preparat si savoare deplina!

28 iun. 2015

PATEU DIN OUA FIERTE

Trebuie sa fac o specificare personala!
Pentru mine pateurile sint un fel de paste care se intind pe piine.
Iar salatele sint pentu mine, preparate care se maninca linga diferite mincaruri…
Nu stiu daca logica mea corespunde cu a altora, dar asta este si asa gindesc eu!
Pateu din oua fierte
INGREDIENTE:
- 5 oua fierte tari
- 1 ceapa, de pref. verde sau rosie
- 1 catel de usturoi
- 3-4 castraveciori murati
- 250g brinza proaspata de vaci
- creme fraiche
- 2ls maioneza
- sare+ ppiper
- 1 virf de cutit de curry
 MOD PREPARARE: 
Ouale fierte si racite se taie in cubulete marunte.Cel mai bine se poate face lucrul acesta cu feliatorul de oua fierte. 
Ceapa se curata si se taie cit mai marunt, la fel si cu castraveciorii murati. 
Brinza de vaci bine scursa se mixeaza cu creme fraiche, cele 2ls maioneza, ceva sare, piper si curry.
 Dupa aceea se adaoga ceapa, castravecciorii si catelul de usturoi presat.Din acest miment nu se mai mixeaza ci co o lingura sau o paleta se amestaca.Totul se da cel putin 2-3 ore la frigider dupa care se pot prepara sandwiches. 
Aceste pentru a arata si a fii cit mai gustoase, se pot garnisi cu rondele de ceapa rosie, verde…cu felii de oua fierte. cu patrunjel verde tocat marunt…fiecare cum si cu ce doreste… 
Spor la preparat si savoare deplina, doresc!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate