Acesta reteta am primit-o de la o D-na foarte priceputa in ale bucatariei!Tot de la dinsa am primit si reteta minunata a retetei de:
GUGELHUPF CU DROJDIE MIXAT si vaasigur ca daca incercati si aceasta reteta, ve-ti fii placut surprinsi de gustul si pufosenia ei.
Eu am adaptat-o la gustul personal si ingredientele posedate in acel moment…Ea este preparata in original , fara glazura si cu fructe proaspete de sezon.Eu am peparat-o cu visine din visinata, pe care in prealabil le-am consrvat in sirop de visine…in acest fel au un gust mult mai bun…
Acest minunat blat, poate fii folosit si pentru alte creatii de patiserie…
INGREDIENTE:
- 6 oua
- 225g unt
- 225g zahar pudra
- 1 pac zahar vaniliat
- 225g ciocolata
- 225g faina
- 1pac. praf copt
- 4ls rom
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- fructe la alegere
- sau fructe confiate si in prealabil inmuiate in diferite sucuri/lichioruri
GLAZURA:
MOD PREPARARE:
Faina se cintareste, se adaoga in ea praful de copt si se cerne.
Ouale se separa!
Ciocolata se rupe in bucati se se pune in recipientul in care se pregateste aluatul.Aceasta se topeste ori la microunde ori pe baie de aburi.Cind aceasta s-a topit, se adaoga untul si se mixeaza bine, adaougind in continuare galbenusurile de ou pe rind, alternativ cu jumatate din cantitatea de zahar,
zaharul vaniliat si romul.
Albusurile de ou se bat spuma cu o priza de sare si restul de zahar.
Jumatate din spuma impreuna cu amestecul de faina se mixeaz in aluat, iar restul albusului se adaoga la fel aluatului, dar de data aceasta doar se amesteca cu o lingura/paleta, in asa fel incit aluatul sa ramina cit mai aerat.
Totul se toarna intr-o tava de copt si deasupra se presara fructele dorite si totul se introduce in cuptor pentru ca.40min.la 180°C.
*(proba cu scobitoarea-de indicat)
Dupa coacere si lasat ca 15min la odihnit prajitura se poate glazura sau se poate servi ca atare cu zahar pudra presarata.
Cine doreste sa prepare, doresc spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu