PIINE DIN GRIU CU FAINA INTEGRALA
Aceasta reteta minunata, care este foarte minimal modificata de mine, am gasit-o pe aceasta pagina si care-i D-ne ii multumesc foarte mult.
Vielen Dank liebe Bea für diese leckere und eifache Rezept!!!
INGREDIENTE:- 200g faina de griu integrala
- 300g faina alba de griu Type 550
- 25 g unt/Untura
- 40 g drojdie naturala improspatata
- 1lc zahar
- 10 g malz (daca se doreste)
- 12 g sare
- 5g drojdie proaspata
- 280g apa calduta
MOD PREPARARE:
Drojdia se diszolva in ceva apa impreuna cu zaharul si ceva faina si se lasa deoparte pina incepe sa fermenteze vizibil(1-20min).
Intr-e timp se pune in recipientul in care se malaxeaza aluatul restul ingredientelor (in KitchenAid pun intotdeauna la inceput ingredientele lichide) in afara de grasime, drojdia care a inceput sa fermenteze si totul se malaxeazapina cind incep ingredientele sa se lege si in acest moment se adaoga si grasimea.Totul se malaxeaza pina cind aluatul se dezlipeste de peretii recipientului si se pune la dospit.
- Acum in acesta faza, ori se pune aluatul la frigider si se lasa sa fermenteze incet peste noapte, este inca de recomandat , deoarece aluatul primeste o aroma minunata si in general o fermentatie lenta duce la un produs finit de calitate.Aluatul scos a doua zii s elasa ca 1 ora sa la temp camerei, se scoate pe masa de luctru si fara sa se mai framinte se intinde cu degetele in asa fel incit sa primeasca o marime care dupa rulare sa incapa in forma de copt.
- Ori se lasa la dospit intr-un loc caldut pina cind se observa ca volumul s-a dublat, se intinde la fel cu degetele usor , se ruleaza si se aseaza in forma de copt in prealabil unsa cu unt
Dupa ce aluatul a ajuns in forma, se acopera si se lasa pina cind volumul a umplut forma, se aseaza capacul care si el a foat in prealabil uns si se introduce la copt in cuptorul preincins cu *functiunea de coacere sus si jos* la 200°C pentru ca 20 min.dupa care se reduce temp. la 180°C pentru ca 30 min.
Pentru ca, structura si gustul piini mi-a placut foarte mult si sincera sa fie cu forma mea de Piine Toast nu sint prea multumita, deoarece aluminu nu coace asa de bine ca tabla, m-am hotarit sa prepar dinu acest aluat si sa-l coc ca pe o piine normala.
Ei a functionat foarte bine, rezultatu-l se poate vedea in foto.
Pentru cine se aventureaza sa preparare aceasta reteta, doresc spor la preparat si rezultate pe masura dorinteleor!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu