PIINISOARE
PENTRU SANDWICH in SUBWAY Stile
Aceasta
reteta am gasit-o aici: Sandwichbrot
Subway-Style,
refacuta
in forme de Chifle si cu ceva schimbari minore am gasit-o si aici.
Hamburger
Brötchen
si
in acest video este tot acest subiect Subway
Brot nachgemacht...
iar
eu am facut un amestec c-am din toate 😃...
Aceste
piinici sint moi si pufoase chiar si a doua zi!
Acum
ca seamana cu cele americane de la Subway... habar nu am , eu nu am
papat niciodata, dar stiu ca au iesit bune si cu siguranta l-e voi
mai prepara!
Vorba lunga saracia omului 😉, aici este si reteta preparata de mine:
INGREDIENTE
MAIA:
-
150g faina alba de griu pt. panificatie
-
1g drojdie proaspata (c-am cit un bob de linte)
-
10g melasa de care doriti s-au aveti( sfecla de zahar/orz/de dude/de
struguri)sau chiar miere de albine
-
100 g apa
-
50-70g drojdie
naturala
MOD
PREPARARE:
Drojdia
naturala daca nu este improspatata de cel mult 3-4 zile se
improspateaza cu cel putin 4 ore inainte de a prepara maiaua de mai
sus si dupa aceea se amesteca cu ingredientele mai sus tiparite.
Acest
amestec se lasa la temp. camarei ca. 4 ore pina se observa ca incepe
fermentarea dupa care se pune la rece in pivnita sau frigider.
INGREDIENTE water/milk roux:
- 100g apa/lapte
- 20g faina alba de griu
MOD PREPARARE:
Apa sau laptele rece se amesteca cu faina si se pune la foc amestecind mereu pina cind totul se lega si incepe sa se prinda de fundul oalei.
Se trage deoparte se pune intr-un recipient uns cu ulei, se acopera si se pune la fel la rece.
INGREDIENTE
ALUAT PRINCIPAL:
-
maiaua de mai sus
- water/milk roux
-
1150 g faina alba de griu pentru panificatie (*se poate folosi
1200g)
-
*50g faina de griu sau secara integrala *optional (imbunatateste aroma piinii)
-
12g drojdie proaspata
-
40g zahar/miere de albine
-
20g ulei
- 60g unt/untura
- 60g unt/untura
-
250g lapte
-
120g apa
-
2 oua gr.M
-
40g sare de mare sau Himalaya
~~~pentru uns deasupra~~~
- 50g apa + 10g amidon alimentar
sau
- 1/2 albus de ou +apa
MOD PREPARARE:
~~~pentru uns deasupra~~~
- 50g apa + 10g amidon alimentar
sau
- 1/2 albus de ou +apa
MOD PREPARARE:
Ingredientele
lichide se pun in recipientul pentru malaxare urmate de cele uscate
in afara de grasime si sare.
Totul
se malaxeaza pina cind ingredientele s-au umezit (2-3min) si se face
o pauza de malaxare de 15 min.
In
continuare se adaoga grasimea si sarea si se malaxeaza pina cind se
observa ca aluatul se desprinde de peretii recipientului ,decvine
elastic si consistenta este atit de moale precum lobul
urechii.
Eventual se mai adaoga 1ls faina sau apa...
Eventual se mai adaoga 1ls faina sau apa...
Aluatul
obtinut se lasa la dospit pina cind se observa ca volumul aproape s-a
dublat.
Aluatul
se toarna pe masa de lucru , si prin presare usoara cu virful
degetelor se intinde si impacheteaza de 2 ori la interval de ca. 30
min.
Dupa
a doua tura de 30 min, aluatul se imparte in buc. de ca 100g (la
mine) cine doreste poate sa formeze cornuri mai lungi, mai scurte sau chifle mai
mari sau mai mici...deci aici ramine la atitudinea personala.
Eu
am impartit aluatul in buc. cu cant. de 90-100g , fiecare bucata am
schlefuit-o usor sub forma de bilute si am lasat ca. 10 min.acoperte
la odihnit.
In
continuare am luat fiecare biluta pe rind si cu degetele am intins
aluatul sub forma de trapez pina la forma de patrat si am rulat in
asa fel incit sa obtinem un corn bine strins, s-au se schlefuieste
dinou sub forma de chifle, in asa fel incit suprafata sa fie foarte
neteda.
Cornurile
sau chiflele se pun la dospit cu incheietura deasupra, se infaineaza
usor si se acopera cu o folie de plastic.Se lasa la dospit pina cind
se observa ca, volumul a crescut vizibil(ca.20- 30min).
Cornurile
se intorc cu incheietura dedesupt si se prepara urmatorul lichid.
50g
apa si 10g amidon alimentar si cornurile se ung deaupra, sau jumatate de albus de ou si apa.
Dupa
aceea daca se doreste, cu un cutit se cresteaza sau infige cutitul in corn/chifla dupa dorinta, se pot presara
cu seminte la dorinta, sau cu oregano si parmezan, sau cu
cascaval...fiecare dupa cum doreste si poate.
Astfel
pregatite se lasa sa mai dospeasca ca. 10-15 min. si se introduc la
copt in cuptorul preincins la 220°C.
ATENTIE:
Aceste
piinici “submarine“ se coc la inceput in baie de aburi!
De
aceea este bine, sa se puna intr-o oala/tava citi-va bolovani(sint
necostisitori si mai usor de procurat😄, sau se gasesc de
cumparat pietrii de vulcan, s.a.... ) sa se incinga odata cu cuptorul si
dupa ce s-a introdus tava cu cornurile/chiflele sa se toarna ca
100g apa peste aceste pietre si imediat sa se inchida usa
cuptorului.
Dupa
10 min. temp se reduce la 200°C si dupa inca ca 5 min. se lasa
aburul sa iasa din cuptor, deschizind scurt usa cuptorului.
In
continuare se mai lasa la copt, pina se atinge gradul de coacere
dorit.
*din
cant.de mai sus am preparat si o franzela, de aceea nu pot sa spun
cite cornuri mi-ar fii putut iesi, dar cine doreste poate micsora
cant. dupa dorinta personala.
|
Cine se aventureaza,doresc spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu