Fursecuri cu martipan á la Mann backt
Acesta minunata reteta am gasit-o la fel pe acesta minunata pagina, MANN BACKT
unde un bucatr foarte priceput imparte cu noi retetele gustoaselor bucate care l-e prepara
Pe acesta cale;
Vielen lieben Dank, für die wunderbare und leckere Rezept!!!🌹👍
INGREDIENTE:
- 150 g martipan pt. patiserie
- 150 g migdale macinate
- 150 g unt
- 1 priza sare
- 100 g zahar pudra
- 2 galbenusuri (Gr. L)
- 150 g faina
- 30 g kakao pt. patiserie
- *optional* 1 ls rom
INGREDIENTE UMPLUTURA :
- 200 g martipan pt.patiserie,
- *optional* 1 strop de culoare alimentara organica verde
- 50 g nutella
INGREDIENTE DECO:
- glazura de ciocolata (eu folosesc ciocolata Lindt-Spruengli-LINDOR-Feinherb-Schokolade)
- fistic sau migdale taiate/zdrobite
MOD PREPARARE:
Martipanul taiat sau rupt bucatele cit mai marunte se pune intr-un recipient impreuna cu migdalele macinate, zaharul , untul, priza de sare si galbenusurile de ou.Totul se mixeaza pina cind devine o masa omogena si in final se adaoga faina amestecata in prealabil cu cacaoa si daca se doreste 1ls rom .
Malaxarea trebuie sa fie cit mai scurta, doar atit cit ingredientele sa fie bine cuprinse.
Aluatul obtinut se pune intr-o folie/punga de nailon si se pune la frigider cel putin 1 ora
Eu in general atuaturile cu unt l-e prepar seara
si doar a doua zii continui reteta de preparat.
Aluatul obtinut se pune pe masa de lucru infainata se intinde cu o gr. de ca.3mm , se decupeaza forme dorite si acestea se aseaza pe tava de copt.
Eu intind aluatul intr-e 2 foi de nailon si forma de decupare
o infainez mereu sa nu se lipeasca aluatul de ea.
In acest fel nu este nevoie de infainare, dar important este
ca aluatul sa aiva o temeperatura scazuta.
Daca se prepara in cant. mai mari este bine ca acesta sa se
portioneze si portie dupa portie scoasa de la frigider sa se prelucreze.
Den Cind aluatul aproape se finalizeaza de decupat se incinge cuptorul la 200°C si tava dupa tava se coace ca. 8-10 min..Atentie sa nu se coaca prea mult deparece cacaoa devine amara.Dupa copt totul se lasa la racit si se prepara umplutura.
Martipanul daca se coloreaza acesta se taie in bucatele foarte mici se pune 1 strop de culoare si cu mina care este protejata de o manusa de singura folosinta se amesteca totul pina cind masa de martipan a devenit verde.
Acum aceasta masa de martipan ori se intinde pe masa de lucru pudrata cu zahar pudra cu aceeasi gr.de ca. 3 mm, ori se intinde cum am facut eu in 2 folii de nailon si doar forma cu care au fost decupate cojile sa fie pudrata cu zahar inainte de fiecare decupare.
Pentru asamblare avem nevoie de marmelada sau nutella.
Marmelada incalzita putin sau nutella si se pune intr-un cornet/punga micuta de plastic , i-se taie un coltisor mic si se dreseaza pe fiecare coaja de forsec cite putin.Peste marmela sau nutella se aseaza o felie decupata de martipan, peste martipan se dreseaza dinou marmelada sau nutella si e aseaza a dpua coaja de fursec.
Cind asamblarea s-a incheiat se prepara glazura de ciocolata.
Cind incep procesul de asamblare, pun ciocolata intr-un recipent potrivit cantitatii, mai mult adinc decit larg si ácesta-l pun pe un vas cu apa fierbinte.Din cind in cind amestec si eventual schim sau incalzesc apa si asa fac mereu pina cind sint gata cu asamblarea, este si ciocolata gata topita .
Fursecurile asamblate l-e scufund cu o parte in glazura si l-e aseaz pe o tableta/tava in prealabil captusita cu folie alimentara si presar cu fistic sau migdale taiate/zdrobite.Fursecurile astefel pregatite s epun intr-un loc rece si de indicat a doua zii se depoziteaza in doze de metal so la fel se tin la rece.
Spor
la preparat si savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu