Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

31 dec. 2018

Fursecuri cu martipan á la Mann backt


Fursecuri cu martipan á la Mann backt

Acesta minunata reteta am gasit-o la fel pe acesta minunata pagina, MANN BACKT
unde un bucatr foarte priceput imparte cu noi retetele gustoaselor bucate care l-e prepara
Pe acesta cale;
Vielen lieben Dank, für die wunderbare und leckere Rezept!!!🌹👍

INGREDIENTE:
  • 150 g martipan pt. patiserie
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g unt
  • 1 priza sare
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri (Gr. L)
  • 150 g faina
  • 30 g kakao pt. patiserie
  • *optional* 1 ls rom
INGREDIENTE UMPLUTURA :
  • 200 g martipan pt.patiserie,
  • *optional* 1 strop de culoare alimentara organica verde
  • 50 g nutella
INGREDIENTE DECO:
MOD PREPARARE:
 Martipanul taiat sau rupt bucatele cit mai marunte se pune intr-un recipient impreuna cu migdalele macinate, zaharul , untul, priza de sare si galbenusurile de ou.Totul se mixeaza pina cind devine o masa omogena si in final se adaoga faina amestecata in prealabil cu cacaoa si daca se doreste 1ls rom .
Malaxarea trebuie sa fie cit mai scurta, doar atit cit ingredientele sa fie bine cuprinse.
Aluatul obtinut se pune intr-o folie/punga de nailon si se pune la frigider cel putin 1 ora
         Eu in general atuaturile cu unt l-e prepar seara 
         si doar a doua zii continui reteta de preparat.
Aluatul obtinut se pune pe masa de lucru infainata se intinde cu o gr. de ca.3mm , se decupeaza forme dorite si acestea se aseaza pe tava de copt.
               Eu intind aluatul intr-e 2 foi de nailon si forma de decupare 
          o infainez mereu sa nu se lipeasca aluatul de ea.
          In acest fel nu este nevoie de infainare, dar important este 
          ca aluatul sa aiva o temeperatura scazuta.
          Daca se prepara in cant. mai mari este bine ca acesta sa se 
          portioneze si portie dupa portie scoasa de la frigider sa se prelucreze.
Den Cind aluatul aproape se finalizeaza de decupat se incinge cuptorul la 200°C si tava dupa tava se coace ca. 8-10 min..Atentie sa nu se coaca prea mult deparece cacaoa devine amara.Dupa copt totul se lasa la racit si se prepara umplutura.
Martipanul daca se coloreaza acesta se taie in bucatele foarte mici se pune 1 strop de culoare si cu mina care este protejata de o manusa de singura folosinta se amesteca totul pina cind masa de martipan a devenit verde.
Acum aceasta masa de martipan ori se intinde pe masa de lucru pudrata cu zahar pudra cu aceeasi gr.de ca. 3 mm, ori se intinde cum am facut eu in 2 folii de nailon si doar forma cu care au fost decupate cojile sa fie pudrata cu zahar inainte de fiecare decupare.
Pentru asamblare avem nevoie de marmelada sau nutella.
Marmelada incalzita putin sau nutella si se pune intr-un cornet/punga micuta de plastic , i-se taie un coltisor mic si se dreseaza pe fiecare coaja de forsec cite putin.Peste marmela sau nutella se aseaza o felie decupata de martipan, peste martipan se dreseaza dinou marmelada sau nutella si e aseaza a dpua coaja de fursec.
Cind asamblarea s-a incheiat se prepara glazura de ciocolata.
Cind incep procesul de asamblare, pun ciocolata intr-un recipent potrivit cantitatii, mai mult adinc decit larg si ácesta-l pun pe un vas cu apa fierbinte.Din cind in cind amestec si eventual schim sau incalzesc apa si asa fac mereu pina cind sint gata cu asamblarea, este si ciocolata gata topita .
Fursecurile asamblate l-e scufund cu o parte in glazura si l-e aseaz pe o tableta/tava in prealabil captusita cu folie alimentara si presar cu fistic sau migdale taiate/zdrobite.Fursecurile astefel pregatite s epun intr-un loc rece si de indicat a doua zii se depoziteaza in doze de metal so la fel se tin la rece.
                       Spor la preparat si savoare deplina!!!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate