25 ian. 2019

Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (Water-Roux franz.)

Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong(Water-Roux franz.)


Acesta metoda este un fundament ideal si pentru preparatele picante sau preparate dulci! Tangzhong(Water-Roux franz.) este un amestec de faina si apa sau/si lapte din, o parte faina si cinci parti lichide, de ex. 50g faina si 250g apa/lapte.
Acest amestec se incinge la ca. 65-70°C amestecind mereu pina ce totul devine precum o budinca si se lasa cel putin 6 ore sau peste noapte sa odihneasca si se amesteca cu aluatul initial. Aceasta budinca de faina fiarta face ca aluatul sa absoarbe multa umeditate are duce la un aluat elastic si la un produs finit cu un miez elastic, moale si o prospetime cu durata mai lunga.
Izvorul de inspiratie l-am gasit aici:탕종 우유식빵 만들기. Tangzhong milk bread,?ᅡᅠbineinteles cu putine modificari la cerintele personale 😊
INGREDIENTE:
Tangzhong:
- 60g faina alba de griu
- 300g apa
~~~~~~~~~~~~~~~
- 870g faina alba de griu
- 10g zahar/miere de albine
- 20g sare
- 10g drojdie proaspata
- 15g lapte praf
- 190 lapte
- 200g apa
- 50g albus de ou
- 75g unt
MOD PREPARARE:
Pentru Tangzhong, se amesteca faina cu laptele si apa, se pun la fiert amestecind mereu pina cind totul se leaga si devine precum o budinca si se observa ca incepe sa se lipeasca de fundul recipentului. Se trage deoprate , se pune intr-un alt recipent, se acopera si se lasa min. 6 ore la odihnit sau de pref. peste noapte.
Drojdia naturala se improspateaza si la fel se foloseste a doua zii. Urmatorul pas, este prepararea aluatului propriuzis.
Lichidele, laptele praf,zaharul/mierea si drojdia se pun intr-un recipient in care se framinta sau malaxeaza aluatul, urmate de faina,Tangzhong, albusul de ou si sarea.
Toate acestea se framinta pina incep sa se lege si se lasa 10 min sa odihneasca.
In continuare se adaoga untul care are temp. camerei si se malaxeaza pina cind aluatul devine foarte elastic si se dezlipeste de pe peretii recipientului.
Daca este elastic si totusi vi-se pare prea moale, nu va speriati, dupa prima si a doua dospire isi schimba consistenta.
Aluatul astfel obtinut, se pune pe masa de lucru usor infainata se intinde cu degetele si se impacheteza, punindu-se la dospit intr-un recipient incapator si in prealabil infainat.
Dupa ca. 30 min. se scoate pe masa de lucru infainata, se intinde cu degetele si se impacheteza dinou, iar dupa inca 30 min. se repeta acceasi procedura.
Dupa a treia dospire , aluatul trebuie sa-si mareasca volumul cel putin dublu pina chiar triplu. Asta dureaza in functie de temperatura camerei de lucru.
Aluatul dospit se pune pe masa de lucru usor infainata si daca se fac cornuri (vezi foto), aluatul se imparte in portii cu un gr. de 80-90g.
Aceste portii de aluat se slefuiesc sub causul palmei sub forme de bile si se acopera cu o folie de nailon ca. 10 min.
Dupa aceea fiecare bila in parte se intinde sub forma de triunghi/trapez si se ruleaza sub forma de corn, care se aseaza pe tava de copt cu incheietura deasupra si se acopera lasindu-se la dospit. Cind se observa ca, cornurile si-au marit volumul acestea se intorc cu incheietura dedesupt, se acopera dinou si se lasa la dospit pina cind volumul se dubleaza.
Cuptorul se incinge la 230°C, cornurile se ung cu lapte caldut de 2 ori si se introduc la copt. Dupa ca. 10 min. temp. se reduce la 220°C si se lasa la copt pina prinde gradul de culoare al cocerii dorit, aprox.(15-20min).
OBSERVATIE:
Cornurile se coc cu aburi!
  1. Pentru acesta ori se incinge odata cu cuptorul intr-un recipient plin cu pietri de vulcan sau bolovani de riu
    si in momentul cind se introduc cornurile in cuptor se arunca peste ecestia ca. 40-50g apa,
  2. ori se pune o cratita mai veche in cuptor sa se incinga si in acesta se pun cele 40-50g apa.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (233) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (20) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (98) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate