BAOZI
– GALUSTE ASIATISE UMPLUTE CU CARNE TOCATA
INGREDIENTE-aluat(eu am preparat o portie si jumatate-18 buc.:
- 500g faina alba de griu
- 3g drojdie proaspata
- 270 apa
- 12g sare
- 5g zahar
MOD
PREPARARE - aluat:
Intr-un
recipient potrivit cantitatilor se dizolva drojdia in apa calduta cu
zaharul si se lasa citeva minute pina se observa ca drojdia incepe sa
fermenteze si dupa aceea se adaoga faina si sarea.Totul se amesteca
si malaxeaza bune pina cind aluatul nu se mai lipeste si surafata
este neteda.
Aluatul
se pune la dospit peste noapte intr-un loc nici prea cald nici prea
rece.camara s-au pivnita sint ideale.
Daca
se adaoga 15g drojdie, atunci nu este necesara dospirea peste
noapte, ajunge doar de la 30min. in sus, pina cind se observa ca
aluatul a primit un volum dublu.
Aluatul
dospit se toarna pe masa de lucru usor infainata, se degazeaza, se
formeaza din aluat un sul care se imparte in 12 buc. egale.
Bucatile
de aluat se schlefuiesc sub forma de bilute , se acopera cu o
folie/punga de plastic si se lasa la odihnit pina cind se prepara
urmatoarea umplutura:
INGREDIENTE-umplutura:
(eu
am preparat umplutura cu carne de strutz si am amstecat si ceva boabe
de mazare fiarta.
Dar
din pacate a fost c-am uscata.deci NEAPARAT
carnea trebuie sa fie consistenta si in grasime.
- 350g carne de porc tocata
- 2ls sos de soia usor
- 1lc ulei din susan
- 1ls sos de stridii
- 1ls vin de orez
- 15g ghimbir
- 1-2 fire subtiri de ceapa verde sau una mica
- 3g sare
- piper negru
- 2-3ls apa
MOD
PREPARARE - umplutura:
Ceapa
si ghimbirul se taie cit mai marunt si se adaoga carnii de porc
tocate impreuna cu celelalte ingrediente.totul se amesteca bine pina
cind umplutura se leaga.
MOD
PREPARARE – galuste:
Bilutele
de aluat se i-au cite una in parte si cu tocul palmei se platineaza
si cu un sucitor se formeata din aluat discuri cu un diametru de
ca.10cm.tinind cont ca marginile sa fie ceva mai subtiri decit
mijlocul.
Se
lucreaza cu faina in asa fel incit sa aluatul s nu se lipeasca de
masa de lucru.
Astfel
preparat si format aluatul , se imparte pe fiecare disc umplutura si
se formeaza galustele precum in acest BAOZI
VIDEO.
Galustele
astfel formate se aseaza intr-un aburitor din bambus , sau alt
recipient, important este ca. galustele sa fie strapunse bine de
temperatura produsa de baia de aburi.
Deci
galustele se pun intr-un asemena recipient in prealabil captusit cu
hirtie de copt perforata, taiata bucati(vezi video) sau uns cu ulei, pentru ca galustele sa nu se
lipeasca, se lasa dinou la dospit ca 20-30 min. pina se observa ca
volumul a crescut vizibila
Intr-e
timp se pune intr-o oala potrivita aburitorului apa la fiert,aceasta
trebuie doar sa fiarba usor , iar cind galustele au dospit se aseaza
recipientul cu galuste peste oala cu aburi si se lasa ca. 12min. sub
presuiunea aburilor.
Dupa
acest timp, oala se trage de pe foc si totul se mai lasa ca. 5 min.
Acum
galustele sint gata pt. servire.
Acestea
se servesc am vazut cu diferite sosuri preparate cu soia sau cu
legume preparate in Wok, cum am facut eu.(ceapa verde,mazare
pastai si rondele din morcov scurt prajite in ulei de susan in wok si
ceva sos de soia)
Celor
care se aventureaza la acesta reteta dorec sa urez,
SUCCES
LA PREPARARE SI SAVOARE DEPLINA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu