KOTLET
DE PORC IN SOS DE PIPER VERDE
INGREDIENTE – pt. 4 pers.:
- 4 buc. cotlet de porc
- 2 cepe mijlocii
- 200g Creme Fraiche
- 1lc mustar
- 1ls sos Worcester
- sare si piper
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si
se taie foarte marunt.
Cotletul de porc se
taie in buc, cu o gr, de 1-1,5cm si se trece pe ambele parti prin
faina.
Intr-o tigaie
potrivita se incinge untura sau uleiul si se prajeste la tem.
ridicate pe ambele parti.Temperatura se reduce , se sareaza si
pipereaza si se mai prajeste ca. 2 min. pe ambele parti.
Cotletul se scoate
pe o farfurie, se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se
tine la cald pina ce sosul este gata.
Pentru prepararea
sosului, ceapa se prajeste in grasimea ramasa, eventual se mai poate
adouga ceva untura sau ulei, 1lc zahar, daca se doreste si se prajete
amestecind mereu pina ceapa devine brun-aurie.
In continuare se
adaoga boabele de piper, se amesteca de citeva ori, se adaoga
mustarul, in continuare cele 200g de Creme Fraiche, sosul Worcester,
se amesteca totul bine pina se infierbinta sosul , se trage de pe foc
si se aseaza in sos buc. de cotlet.
Daca acestea au
lasat ceva suc acesta se toarna la fel in tigaie.
Se condimenteaza cu
ceva sare si piper si presara daca se doreste cu frunze de
patarunjel/majoran sau telina taiate marunt.
Ca garnitura se
poate servii, orez fiert / sote, cartofi, paste fainoase, salata...
TIP:
Aceasta reteta
se poate prepara si cu ciuperci.
In loc de
piper se poate adouga ciuperci de ex. Champignions injumtatite/in
sferturi sau feliate, care se prajesc rapid in tigaia incinsa dupa
prajirea cotletului.Acestea se scot intr-un castronel , se mai
adaoga ceva grasime si se prajeste ceapa.
In
contunare se prepara ca mai sus, doar la final se adaoga in
sos ciupercile si cotletul de porc.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu