Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

21 iul. 2018

KOTLET DE PORC IN SOS DE PIPER VERDE


KOTLET DE PORC IN SOS DE PIPER VERDE

INGREDIENTE – pt. 4 pers.:

MOD PREPARARE:

Ceapa se curata si se taie foarte marunt.
Cotletul de porc se taie in buc, cu o gr, de 1-1,5cm si se trece pe ambele parti prin faina.
Intr-o tigaie potrivita se incinge untura sau uleiul si se prajeste la tem. ridicate pe ambele parti.Temperatura se reduce , se sareaza si pipereaza si se mai prajeste ca. 2 min. pe ambele parti.
Cotletul se scoate pe o farfurie, se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se tine la cald pina ce sosul este gata.
Pentru prepararea sosului, ceapa se prajeste in grasimea ramasa, eventual se mai poate adouga ceva untura sau ulei, 1lc zahar, daca se doreste si se prajete amestecind mereu pina ceapa devine brun-aurie.
In continuare se adaoga boabele de piper, se amesteca de citeva ori, se adaoga mustarul, in continuare cele 200g de Creme Fraiche, sosul Worcester, se amesteca totul bine pina se infierbinta sosul , se trage de pe foc si se aseaza in sos buc. de cotlet.
Daca acestea au lasat ceva suc acesta se toarna la fel in tigaie.
Se condimenteaza cu ceva sare si piper si presara daca se doreste cu frunze de patarunjel/majoran sau telina taiate marunt.
Ca garnitura se poate servii, orez fiert / sote, cartofi, paste fainoase, salata...

TIP:
Aceasta reteta se poate prepara si cu ciuperci.
In loc de piper se poate adouga ciuperci de ex. Champignions injumtatite/in sferturi sau feliate, care se prajesc rapid in tigaia incinsa dupa prajirea cotletului.Acestea se scot intr-un castronel , se mai adaoga ceva grasime si se prajeste ceapa.
In contunare se prepara ca mai sus, doar la final se adaoga in sos ciupercile si cotletul de porc.


Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate