SPANAC
GRATIN
O
reteta simpla si gustoasa, gasita pe acest Blog minunat unde se
gateste „frantuzeste“!👍
Citeva
adaousi minuscule cu un efect minunat am indraznit sa fac....in ori
ce caz, este o retetea „gustoasa“ care o recomad cu placere!!!
Liebe
Aurelie, vielen lieben Dank, für diese leckere Rezept!
INGREDIENTE:
- 1pac. spanac crema congelat (400 / 600g)
- 250g pasta făinoase de pref. Spirale
- 200g smântână
- 300g lapte
- 40g unt
- 40g faina
- 2 triunghiuri de brânza topita
- 2 caței usturoi /1lc rasa usturoi granulat
- sare, piper și nucșoară~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 100/150g cașcaval ras
- ceva unt pt.. uns forma
MOD
PREPARARE:
Pastele
făinoase se pun la fiert în apa cu sare și se fierb până devin „al
dente“, se scurg, se clătesc cu apa rece și se lasă la scurs în
strecurătoare.
Spanacul
congelat se pune într-o strecurătoare și se lasă complet la dezghețat
(acesta procedura este bine sa se faca de seara, deoarece
dureaza citeva ore) și strecurat.
Apa
scursa după dezghețare se arunca, iar spanacul se amesteca cu sosul
Bechamel care se prepara astfel:
Untul
se pune în tigaie și se lasă ușor la prăjit până ce apa s-a evaporat
și untul se caramelizează putin , dar ATENȚIE❗ la foc
mic și sub supraveghere, merge repede si se poate arde.
Când
se observa ca prinde culoare se adaogă faina dintr-o data, se trage
de pe foc și se amesteca cu o ruta în asa fel incit sa nu mai rămână
cocoloase. In continuare se adaogă pe rând smântâna și laptele,
amestecând mereu în asa fel incit totul devine precum o crema, se
adaogă sare, piper, nucșoara, usturoi și triunghiurile de brânza
care în prealabil s-au mărunțit sau cu o furculița s-au zdrobit.
Totul
se pune înapoi pe foc mic pana când se obesreva ca se încinge bine,
dar NU fierbe. Procedura
care necesita amestecare continua până când ingredientele se
omogenizează bine.
Totul
se trage de pe foc, se adaogă spanacul , se amesteca bine și se
toarnă peste pastele făinoase.
Totul
se amesteca bine până când pastele sunt cuprinse de sos și se toarnă
într-un recipient termorizant în prealabil uns cu unt și deasupra se
presară cașcavalul ras.
Totul
se introduce la cuptor la 180°C pentru ca. 25-30min.
Până
când se observa ca, cașcavalul prinde culoarea gratinata dorita.
- Se servește cu ochiuri și eventual cine dorește o bucățica de carnita fiarta sau prăjită.
- In Gratin se poate adăuga și bucatele de șuncă sau Bacon în prealabil putin prăjite.
Cine dorește sa probeze, doresc spor la preparat și savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu