CERCURI
CU SUSAN - Turcia
Reteta pregatita este un amestec din cele vazute/citite si putin adaptate la cerintele mele.
Retetele “originale”- care sint alea????
Despre multe retete se afirma ca sint "originale"....eu a-s afirma mai exact ca, retetele sunt “specifice”...dar de fapt si la urma urmei NU asta este important ci produsul final...parerea mea!!!😊
INGREDIENTE
- apa/lapte roux:
- 150g lapte (se poate folosi si apa)- 30g faina alba de griu
MOD
PREPRARE:
Laptele se amesteca cu faina si s epune la fiert amestecid mereu sa nu se prinda de fundul oalei pina cind totul devine precum o budinca si foremeaza un film pe fundul oalei si in acest moment se trage de pe foc si se lasa deoparte sa se raceasca.
INGREDIENTE
- aluat principal:
- 1 kg faina
- 550g apa calduta (poate ceva mai mult.Aluatul trebuie sa fie moale precum lobul urechii)
- 10g drojdie proaspata
- 2lc zahar
- 3lc sare
- 1 galbenus de ou
- 30g ulei
-------------------
- 550g apa calduta (poate ceva mai mult.Aluatul trebuie sa fie moale precum lobul urechii)
- 10g drojdie proaspata
- 2lc zahar
- 3lc sare
- 1 galbenus de ou
- 30g ulei
-------------------
- melasa de struguri, dude sau sfecla de zahar
- 1ls amidon alimentar
- suzan pe jumatate prajit (din pacate eu nu am avut si nici nu m-am mai complicat, am folosit semintele de suzan neprajite)
- 1ls amidon alimentar
- suzan pe jumatate prajit (din pacate eu nu am avut si nici nu m-am mai complicat, am folosit semintele de suzan neprajite)
MOD
PREPARARE:
In ceva apa se diszolva zaharul si drojdia, iar in restul de apa sarea si galbenusul de ou. Faina se amesteca si malaxeaza cu toate ingredintele doar uleiul se adoga la sfirsit. Eventual se adaoga apa dupa necesitate.Aluatul trebuie sa fie moale si elastic. Aluatul se lasa ca. 20-30 min. la temp. camerei acoperit dupa care se pune pe masa de luru usor infainata se intinde putin cu degetele se impacheteaza si se stringe bine in asa fel incit sa primeasca o suprafata neteta si sa fie preum un balon.
Acoperit cu o folie sau punga de nailon se pune pina adoua zii la frigider.
A doua zii se scoate pe masa de lucru se intinde si impacheteaza de 2 ori la interval de 30 min.
Se taie in bucati de ca. 120-130g si se formeza cercuri de ex. ca, aici: VIDEO sau aici:VIDEO, sau alte forme dupa dorinta, se trec prin amestecul de melasa.
Amestecul de melasa se prepara, amestecind c-am 300g apa cu 3-4 lc melasa (amestcul este in functie de gustul personal.Eu nu doresc sa fie prea dulci de aceea nu am folosit asa de multa precum in video). Pentru ca semintele de suzan sa adereze mai bine pe cercuri/cornuri, este bine ca apa sa se amestece cu amidonul dupa care se infierbinta usor dar nu clocoteste.Daca amestecul este prea dens, se mai poate adaouga ceva apa. Dupa aceea se adaoga melasa/siropul si se lasa sa se racesca.
Dupa melasa urmeaza sa fie trecute prin semintelele de suzan si se aseaza pe tava de copt.Se acopera la fel cu o punga de nailon si se mai lasa ca 30 min. la dospit dupa care se coc la 200°C. pentru ca. 20 min. pina cind atinge gradul de culoare dorit.
Pentru o imagine de preparare mai buna, vizionati si Video-urile mai sus mentionate.
Acoperit cu o folie sau punga de nailon se pune pina adoua zii la frigider.
A doua zii se scoate pe masa de lucru se intinde si impacheteaza de 2 ori la interval de 30 min.
Se taie in bucati de ca. 120-130g si se formeza cercuri de ex. ca, aici: VIDEO sau aici:VIDEO, sau alte forme dupa dorinta, se trec prin amestecul de melasa.
Amestecul de melasa se prepara, amestecind c-am 300g apa cu 3-4 lc melasa (amestcul este in functie de gustul personal.Eu nu doresc sa fie prea dulci de aceea nu am folosit asa de multa precum in video). Pentru ca semintele de suzan sa adereze mai bine pe cercuri/cornuri, este bine ca apa sa se amestece cu amidonul dupa care se infierbinta usor dar nu clocoteste.Daca amestecul este prea dens, se mai poate adaouga ceva apa. Dupa aceea se adaoga melasa/siropul si se lasa sa se racesca.
Dupa melasa urmeaza sa fie trecute prin semintelele de suzan si se aseaza pe tava de copt.Se acopera la fel cu o punga de nailon si se mai lasa ca 30 min. la dospit dupa care se coc la 200°C. pentru ca. 20 min. pina cind atinge gradul de culoare dorit.
Pentru o imagine de preparare mai buna, vizionati si Video-urile mai sus mentionate.
Pentru
cine se aventurează la aceasta rețeta, doresc spor la preparat și
savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu