Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

8 apr. 2018


CORNURI  MOI SI PARFUMATE

INGREDIENTE:
- 750g faina alba de griu
- 375g apa calduta
- 45g untura
- 15g ulei de masline
- 1ls drojdie naturala din secara
- 8g drojdie proaspata
- 1ls otet
- 1ls miere de albine
- 20g sare
MOD PREPARARE:
Daca aluatul se prepara de cu seara, se foloseste doar jumatate din cant de drojdie.
Daca se prepara in aceeasi zi, atunci se procedeaza astfel.
In apa calduta se dizolva drojdia, mierea si sarea, in continuare se adaoga, otetul, drojdia naturala daca se doreste, faina si se framinta doar atit cit ingredientele sa se umezeasca.
Se lasa 5 min la odihnit, dupa care se adaoga untura si uleiul si se framinta pina cind aluatul se desprinde de pe peretii recipientului ca. 15-20min.
Se pune pe masa de lucru infainate si se mai framinta cu mina 2-3min. si se pune la dospit intr-un loc caldut pin ace volumul a crescut vizibil.
Dupa dospire aluatul se imparte im bzc. De ca. 70-80g.
Buc. de aluat se impacheteaza/slefuieste si se lasa ca 10 min. acoperite la odihnit.
Fiecare buc. de aluat se intinde sub forma de triunghi isosecel, deci cu un virf mai alungit si se ruleaza de la baza spre virf.
Cornurile astfel pregatite, se pun la dospit acoperite cu un prosop de buc si o folie de nailonin acest fel nu se usuca si cresterea este mai accentuate.
Dospirea poate dura intr-e 1 ora si 3-4 ore.
Cind cornurile au crescut aproape dublu, acestea se cresteaza pe mijloc , se stropesc cu apa calduta si se introduc in cuptorul preincins la 240°C.Cind incepe sa primesaca usor culoare, se deschide scurt usa cuptorului sa iese aburii, se reduce temp.la 230°C si se coc pina primesc culoarea dorita.
Aceste cornuri au o coaja subtire, crocanta si un miez foarte, foarte moale.
Cornul ideal pentru sandwich-uri.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate