CORNURI
MOI SI PARFUMATE
INGREDIENTE:
- 750g faina alba de griu
- 375g apa calduta
-
45g untura
-
15g ulei de masline
-
1ls drojdie naturala din secara
-
8g drojdie proaspata
-
1ls otet
-
1ls miere de albine
-
20g sare
MOD PREPARARE:
Daca aluatul se prepara de cu
seara, se foloseste doar jumatate din cant de drojdie.
Daca se prepara in aceeasi zi,
atunci se procedeaza astfel.
In apa calduta se dizolva
drojdia, mierea si sarea, in continuare se adaoga, otetul, drojdia naturala
daca se doreste, faina si se framinta doar atit cit ingredientele sa se
umezeasca.
Se lasa 5 min la odihnit, dupa
care se adaoga untura si uleiul si se framinta pina cind aluatul se desprinde
de pe peretii recipientului ca. 15-20min.
Se pune pe masa de lucru
infainate si se mai framinta cu mina 2-3min. si se pune la dospit intr-un loc
caldut pin ace volumul a crescut vizibil.
Dupa dospire aluatul se imparte
im bzc. De ca. 70-80g.
Buc. de aluat se impacheteaza/slefuieste
si se lasa ca 10 min. acoperite la odihnit.
Fiecare buc. de aluat se intinde
sub forma de triunghi isosecel, deci cu un virf mai alungit si se ruleaza de la
baza spre virf.
Cornurile astfel pregatite, se
pun la dospit acoperite cu un prosop de buc si o folie de nailonin acest fel nu
se usuca si cresterea este mai accentuate.
Dospirea poate dura intr-e 1 ora
si 3-4 ore.
Cind cornurile au crescut aproape
dublu, acestea se cresteaza pe mijloc , se stropesc cu apa calduta si se
introduc in cuptorul preincins la 240°C.Cind incepe sa primesaca usor culoare,
se deschide scurt usa cuptorului sa iese aburii, se reduce temp.la 230°C si se
coc pina primesc culoarea dorita.
Aceste cornuri au o coaja subtire,
crocanta si un miez foarte, foarte moale.
Cornul ideal pentru sandwich-uri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu