CHIFLE /CORNURI TURCESTI MOI SI PUFOASE
Izvorul de inspiratie l-am gasit aici:
Reteta am preparat-o dupa modul personal!
Pe acesta cale un MULTUMESC CALDUROS d-nai Sally!!!
INGREDIENTE:
- 20g drojdie
- lc zahar
- 3
oua
- 200g Smintina
/ Creme Fraiche
- 200 g apa
calduta
- 200g lapte
caldut
- 30g sare
- 1,2 kg faina
alba de griu ± 1-2ls
- 1 pac. praf
copt sau 1ls otet
- 200g ulei
- seminte de
susan sau de care se doreste
- 2lc sirop de
struguri/ sirop de sfecla/orz…de care se doreste
MOD PREPARARE:
Ouale se mixeaza
cu sarea si zaharul, se adaoga smintina, laptele, uleiul faina si in final apa
in care s-a dizolvat drojdia.
Totul se
malaxeaza ca 2-3 min si se lasa sa odihneasca 10 min. dupa care se malaxeaza
pina s eobtine un aluat moale, elastic si care NU mai lipeste.Eventula se mai
poate adouga 1-2 ls faina.
Aluatul obtinut
se acopera cu o folie de nailon si se lasa sa dopseaca la caldura pina cind
volumul a crescut vizibil.
Aluatul se
scoate pe masa de lucru si se imparte in buc. de ca. 80-85g .Aceste buc sa
slefuiesc rotund si dupa ce toate buc. s-au slefuit se lasa acoperite ca. 5-10
min.
Acum aceste buc. de aluat se pot umple cu ce se
doreste,(mie mi-a ramas ceva sos Bolognez in care am
amestecat cascaval ras pina cind a primit o consistenta batoata si am umplut o
parte din aluat )
se pot forma
cornuri sau alte forme dorite, acestea se pun iarasi la dospit ca. 1 ora sau
ceva mai mult, depinde de caldura din imprejur.
Intr-e timp se
pregateste un pahar cu apa calduta in care s-a diszolvat cele 2ls de sirop si
in alt recipient se pun semintele dorite.
Acum fiecare
chifla/corn…se trece prin sirop, prin seminte si se aseaza pe taba de copt. Totul se acopera si se mai lasa ca 30-45 min. la
dospit dupa care se introduc la copt in
cuptorul preincins la 200°C pt. ca 20-25min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu