si careia doresc sa-i multumesc foarte mult;
INGREDIENTE BLAT:
- 8 oua
- 1 priza sare
- 300g zahar
- 170g ulei
- 150g lapte
- 250g faina
- 65g cacao patiserie
- 15g praf copt
~~~~~~~~~~~~~~
- 250g lapte
- 3ls Nutella
~~~~~~~~~~~~~~
- 1/2 borcan marmelada de pref. caise incalzita
- 150g ciocolata la preferinta
- 75g unt
MOD PREPARARE:
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza cu sarea pina devine o masa omogena.In continuare se adaoga zaharul pus in ploaie. Totul se mixeaza pina cind masa devine de o culoare alburie si foarte spumoasa.Mixarea dúreaza ca. 15-20 min.In acesta masa se mixeaza in continuare uleiul pus treptat precum la maioneza, laptele si faina in prealabil amestecata si cernuta cu cacaoa si praful de copt dar Se amesteca cu o paleta de sus in jos in asa fel incit masa de aluat sa ramina foarte aerata.
Aluatul astfel preparata se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si se coace la 180°C. ca 35-40 min.
*Proba cu scobitoarea!
Dupa coacere se lasa in tava sa se raceasca cel putin 10 min. dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se indeparteaza hirtia de copt si se lasa sa se racesc complet.eventual pina a doua zii.
Dupa racire se taie pe orizontal pe jumatate si se obtin doua blaturi.Blatul cu partea perfect neteta, se foloseste la suprafata.
Aceste blaturi se insiropeza cu cele 250g lapte fierbinte si amestecat in el cele 3 ls Nutella.
INGREDIENTE CREMA:
NUTTELA :
- 150g Nutella
- 1ls rasa cacao patiserie
- 300g smintina pt. frisca
- 2pac. praf pt. FRISCA FIX
MOD PREPARARE:
Nuttela se pune intr-un recipient cu apa fierbinte sa se inmoaie.
Frisca se bate spuma impreuna ca praful pt. FRISCA FIX si se pune la frigider.
Nuttela intr-e timp fluida se mixeaza cu cacaoa si 2-3 ls de frisca.
*ATENTIE-Nutella NU trebuie sa fie fierbinte/foarte calda!!!
Nutella astfel pregatita se ameteca cu masa de frisca cu ajutorul unei palete in asa fel incit crema sa ramina aerata.
Crema e pune la rece/frigider pina se pregateste a doua parte de cema care este doar din frisca.
FRISCA:
- 300g smintina lichida pt. frisca
- 1 pac. praf FRISCA FIX
- ceva vanilie
MOD PREPARARE:
Smintina se mixeaza impreuna cu praful de FRISCA FIX si in final vanilia(zahar vaniliat/vanilie uscata si macinata/maduva de vanilie, ce se doreste…).
Aceasta se pune la fel la frigider pina ce crema cu Nuttela se intinde pe blatul prajiturii de la baza.
Peste crema cu Nutella se intinde frisca si se acopera cu al doilea blat, cu suprafata perfect neteta deasupra.
(eu am procedat invers, aici iarasi am gresit, dar nu a fost nici o problema)
Suprafata blatului cu ajutorul unei pensule, se unge cu marmelada incalzita.
Ciocolata si untul se pun intr-o punga de nailon careia i-se face un nod si e pune la topit int-o cana cu apa fierbinte.Dupa aceste doua ingrediente s-au topit se malaxeaza in mina pina cind cele doua ingrediente sint bine omogenizate, eventual se mai pune la incalzit in asa fel incit glazura sa fie foarte lichida.
Pungutei i-se taie un coltisor si se traseaza linii de glazura deasupra prajiturii in asa fel incit blatu sa fie in totalitate acoperit.In final cu o plateta sau un cutit lung se niveleaza glazura si totul se pune la rece pt. citeva ore.
Inaite de taiere cu un cutit fierbinte se marcheaza dungile de taiere a buc. de prajitura in glazura de ciocolata.
Pentru cine incearca doresc, spor la preparare si savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu