10 mai 2017

CHEC TIGRU DIN ALBUSURI DE OU


Acesta reteta si mai ales “ideea”o am de la suroara mea draga Sidy si care la rindul ei o are de la alta D-na priceputa la bucatarie si uite asa lantul migrarii retetei merge mai departe…De aceea in acest loc doresc, prietenei/surioarei mele dragi Sidy si celorlalte bucatarese sa-mi manifestez multumirea pentru reteta si foto!!!!
d0ff534e098a7419408568f5cc3cfde1
Reteta este putin deviata de la originalul scris de surioara mea Sidy aici; CHEC TIGRAT, deoarece eu am avut mult mai mult albus si cum in trecut am mai preparat un chec din albusuri  CHEC DIN ALBUS DE OU by Laura S., retetele le-am combinat/adaptat putin Smile
INGREDIENTE:
- 250g albus de ou
- 250 g zahar
- 150 g faina
- 10g praf copt
- 125g ulei
- 1 lingurita turmenic sau putin sofran
- 20g cacao patiserie (eu am ras si ceva ciocolata ca.20g)
+ 1 lingura cacao
- 2 esente la alegere
(eu am folosit coaja a 2 lamii si 4ls rom)
MOD PREPARARE:

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne.
Albusul de ou se bate spuma cu o priza de sare si cind spuma este destul de tare se adaoga zaharul in ploaie si se mixeaza pina cind spuma NU mai curge.In continuare se mixeaza uleiul pus treptat precum la maioneza.
In final se adaoga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca cu o paleta de sus in jos in asa fel incit masa de aluat sa ramina aerata.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Aceasta masa se imparte in 3 parti egale.
Una se lasa alba si se amesteca cu rom.
In a doua se amesteca Turmeric/Safran si coaja de la 2 lamii.
In a treia parte se amesteca cacaoa de patiserie si eventual ceva ciocolata rasa.
O forma de chec sau o forma la alegere se unge cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina de pref. grisata si cu o lingura sau cu ajutorul a trei pungi de nailon sau cornete de dresat se traseaza dungi de aluat, alternativ o culoare dupa alta, in asa fel incit la taiere culorile sa apara precum un mozaic si dupa fiecare dunga trasata se presara deasupra cu o sita mica, cacao.Acest procedeu se reaia pina cind aluatul a ajuns in forma de coacere in totalitate.
* Cacaoa presara intr-e culorile de aluat are rolul de a impiedica amestecul de culori in timpul coacerii.
* Este bine de stiut ca, liniile de aluat sa se dreseze cit mai groase,(eu le-am dresat pre subtiri) pentru ca Checul sa primeasca o infatisare optica cit mai clara….(vezi diferenta intr-e checul meu si cel a-l surioarei mele Sydi)…
Checul astfel pregatit se introduce in cuptorul deja incins, pentru ca. 35-40 min.
* De indicat, proba cu scobitoarea, deoarece nu toate cuptoarele coc la fel.
Dupa copt, checul se lasa la racit ca. 10 moin in tava, dupa care se scoate pe un gratar de bucatarie.
Se pudreaza cu zahar, sau se glaseaza cu gazuri la dorinta.
Pentru cine doreste sa puna in practica doresc;
Spor la preparat si savoare deplina!

Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (1) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (87) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (27) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (5) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate