Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 iul. 2017

PIINE DE GRIU CU AROMA FINA

oiine de griu1
Aceasta reteta am gasit-o pe acest Blog, mai exact aici:
Ploetzblog-Mildes Weizensauerteigbrot
            danke-008
Piinea este dospita doar cu DROJDIE NATURALA 
si este usor de preparat, chiar si pentru incepatorii care doresc sa se aventureze in ale “panificatiei traditionale si sanatoase”!
LUTZ scrie ca, pentru a obtine o piine cu pori mari , miez elastic si o aroma cu caracter, este bine ca inainte sa se foloseasca drojdia naturala, aceasta sa fie improspatata de 2-3 ori, eventual din faina integrala si coapta intr-o oala de tuci.

INGREDIENTE DROJDIE NATURALA:
- 75g faina de brutarie W550/W700
- 75g apa calduta (pina la 40°C)
- 75g drojdie naturala “neimprospatata – din frigider”

* daca este deja improspatata, atunci 225g
MOD PREPARARE:
Ingredientele pentru drojdia naturala active se amesteca si se lasa 2 ore la 27°C sa dospeasca.
INGREDIENTE ALUAT PIINE:
- drojdia naturala de mai sus
- 425g faina alba de griu de brutar W550/W/700
- 275g apa
- 11g sare

MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se mixeaza ca 5 min. la turatie minima si inca ca. 10 min la turatie moderata. Aluatul devine elastic si putin lipicios.Dar acesta se va intinde si impacheta de 4-5 ori si va capata consistenta potrivita.
Deci aluatul obtinut se pune la dospit ca. 3 ore, timp in care la interval de 30 min. se intinde si impacheteaza, ca aici in acest

VIDEO.
Dupa acest interval de timp si ultima intindere si impachetare, aluatului i-se da forma dorita, se aseaza in cosul in care dospeste in preaabil bine infainat cu incheietura dedesupt si se pune la rece, event. in frigider peste noapte pentru 8-12 ore.
A doua zii se incinge cuptorul la 250°C si  totodata se incinge si oala de tuci.
In oala se rastoarna alautul si se introduve dinou la copt , modificind temepeartura la 220°C. pentru ca 45 min.


*OBSERVATIE!
Pentru ca nu am avut loc in frigider, deoarece portiile mele de aluat sint de 4 ori mai mari, am hotarit sa pregatesc aluatul, impachetindul doar de 2 ori si l-am pus peste noapte la dospit afara pe terasa, iar in urmatoarea zii la 6 dimineata l-am scos  pe masa de lucru, l-am impachetat la fel de 2 ori la interval de 30 min, i-am dat formele dorite si am copt normal, direct pe tava din cuptor si in forma de cozonac...

piine din faina de griu

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate