Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 apr. 2017

Prajitura Somloi a la Laura S.

PRAJITURA SOMLOI a la Laura S.

De ce a la Laura S.?
Pentru ca, am ajustat-o dupa dorinta personala!
INGREDIENTE - CREMA DE VANILIE:
- 1 l lapte
- 120g praf budinca vanilie
- 225g zahar
- esenta rom
- 4 oua
- 100g unt
- 2 plicuri zahar vaniliat sau esenta sau si mai bun este maduva de la un baton de vanilie
MOD PREPARARE:
Laptele se mixeaza cu toate ingredientele in afara de unt si s epun la fiert amestecind mereu sa nu se prinda de find pina ce totul devine precum o crema.Se trage de pe foc, se acopera direct deasupra budincii cu o folie de nailon alimentara si se lasa sa se racesca.Cind este doar calduta se mixeata cu untul care are temp.camerei si se lasa totul la rece, pina ce se asambleaza blaturile.
Eventual in acest moment se pot amesteca in crema nuci macinate si eventual macinate NU prea marunt si la dorinta in prealabil prajita.
INGREDIENTE – BLATURI:
INGREDIENTE BLAT –I-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 3ls apa fierbinte
- 100g faina
- 1/2 lc. praf copt
- 1 pac. zahar vaniliat
INGREDIENTE BLAT-II-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 3ls apa fierbinte
- 75g faina
- 100g nuca macinata
- 1/2 lc praf copt
INGREDIENTE BLAT –III-:
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 priza sare
- 75g faina
- 25g cacao pentru patiserie
- 1/2 lc praf copt
~~~~~~~~~~~~~
- 300ml sirop de zahar ars amestecat cu rom
- glasura de ciocolata
(reteta este luata de aici:TORT SACHER)
MOD PREPARARE:
Toate 3 blaturile se prepara si coace fiecare in parte dupa descrierea de mai jos;
Zaharul se mixeaza cu cele 3 oua si apa fierbinte pina cind totul a devenit o spuma cu un volum vizibil crescut.
Restul de ingrediente  uscate se cintaresc si se amesteca impreuna dupa care se cern pe ste masa de spuma, iar cu o paleta se amesteca in masa de spuma din oua si zahar.
Totul se toarna in tava de copt captusita cu hirtie de copt si se coace la 180°C ca 12-15 min.Depinde de cum coace cuptorul.
Blaturile coapte se lasa la racit, dupa care se  insiropeaza fiecare si se asambleaza cu crema….

REMARCI:
  • Peste crema dintr-e blaturi sau chiar mai bine in crema se pot adaouga nuci macinate  NU prea marunt/taiate si eventual putin prajita.
  • Eu am presarat doar peste crema ceva nuca macinata, dar a fost prea putina.(Dupa fapta se realizeaza ca se putea si mai bine😁)
  • Zaharul pentru siropul de zahar ars NU se arde de culoare inchisa ci “numai” atit cit sa prinda culoare.
  • Daca se doreste sos de ciocolata si la servire, glasurei ramase de la glasare se poate adouga ceva lapte si rom si voila, sosul este perfect…👍
 

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate