Flaumiger Marmor-Biskuit-Gugelhupf
INGREDIENTE:
- 150g unt
- 140g zahar pudra
- 1 praf sare
- 10 g zahar vaniliat
- coaja de la ½ lamiie
- 5 oua mari sau 6 medii
- 140g zahar tos
- 10 g cacao
- 170g faina alba de griu
~~~* ce am adaogat eu – optional *~~~
- ½ lc praf copt
- 1 paharel tuica cu lichior de alune de padure
- 1ls cu nuttela
- stafinde inmuiate in rom/ visine din visinata
MOD PREPARARE:
Forma de gugelhupf se unge cu unt si se infaineaza sau se presara cu fulgi de migdale.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra, un praf de sare, zaharul vaniliat, coaja de lamiie, galbenusurile puse pe rind, paharelul cu lichior si faina eventual amestecata cu praful de copt
Albusurilese bat spuma cu zaharul tos si jumatate din spuma se mixeaza in aluatul principal, iar cealalta jumatate se amesteca cu o spatula , in asa fel incit aluatul sa ramina pufos si aerat.
2/3 din cat. de aluat se toarna in forma de gugelhupf , iar in restul de aluat se mixeaza 10 g cacao sau 1ls nutela si 1lc cacao.daca se doreste se adaoga peste masa alba de aluat citeva stafide sau visine, se toarna deasupra restul de aluat si la fel daca se doreste se adaoga deasupra stafinde sau visine din visinata.
Totul se introduce in cuptorul preincins la 170°C – prog. ventilat sau 180°C, prog. cald. sus+ jos, pentru ca. 40-45 min.Proba cu scopitoarea!
Dupa coacere se lasa ca 10 min. in forma, se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se pudreaza cu zahar pudra.
Pentru cine incearca doresc spor la preparat si savoare deplina!!!
Flaumiger Marmor-Biskuit-Gugelhupf
Zutaten ; Zubereitungszeit ca. 50 Minuten
Vorbereitung:
Gugelhupfform mit flüssiger Butter bestreichen und mit
Gehobelten Mandeln ausstreuen Backofen auf 170°C vorwärmen.
Biskuitmasse:
- 150 g Butter mit
- 140 g Staubzucker
- 10g Vanillezucker
- abgeriebenen Schale von ½ Zitrone
- 100 g Dotter (5 Stück)
- 150 g Eiweiß (5 Stück)
- 140 g Feinkristallzucker
- 10 g Kakao
- 170 g glattes Mehl
Butter mit Staubzucker, Vanillezucker und der abgeriebenen Schale von ½ unbehandelten Zitrone schaumig rühren. Dotter nach und nach beifügen. Eiweiß mit Feinkristallzucker zu einem festen, cremigen Schnee schlagen. Kakao mit etwas Wasser glattrühren, ein wenig Schnee unterheben, den restlichen Schnee unter die Buttermasse heben und vorsichtig
glattes Mehl unterziehen. 1/3 der Masse mit dem Kakaogemisch verrühren, die Hälfte der hellen Biskuitmasse in die Gugelhupfform füllen, anschließend die Kakaomasse und die zweite Hälfte der Biskuitmasse einfüllen, mit einem Kochlöffelstiel die beiden Massen in der Form vermischen (zweimal umrühren) und bei ca. 170°C 45 Minuten backen. Nach dem Backen den Gugelhupf stürzen und in der Form auskühlen lassen.
Dekor:
Den ausgekühlten Marmor-Gugelhupf leicht mit Zucker bestäuben.
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