Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

16 mar. 2017

GUGELHUPF MARMORAT SI PUFOS



Acesta minunata reteta am gasit-o aici.
Flaumiger Marmor-Biskuit-Gugelhupf
INGREDIENTE:
- 150g unt
- 140g zahar pudra
- 1 praf sare
- 10 g zahar vaniliat
- coaja de la ½ lamiie
- 5 oua mari sau 6 medii
- 140g zahar tos
- 10 g cacao
- 170g faina alba de griu
~~~* ce am adaogat eu – optional *~~~
-  ½  lc praf copt
- 1 paharel tuica cu lichior de alune de padure
- 1ls cu nuttela
- stafinde inmuiate in rom/ visine din visinata
MOD PREPARARE:
Forma de gugelhupf se unge cu unt si se infaineaza sau se presara cu fulgi de migdale.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra, un praf de sare, zaharul vaniliat, coaja de lamiie, galbenusurile puse pe rind, paharelul cu lichior si faina eventual amestecata cu praful de copt
Albusurilese bat spuma cu zaharul tos si jumatate din spuma se mixeaza in aluatul principal, iar cealalta jumatate se amesteca cu o spatula , in asa fel incit aluatul sa ramina pufos si aerat.
2/3 din cat. de aluat se  toarna in forma de gugelhupf , iar in restul de aluat se mixeaza 10 g cacao sau 1ls nutela si 1lc cacao.daca se doreste se adaoga peste masa alba de aluat citeva stafide sau visine, se toarna deasupra restul de aluat si la fel daca se doreste se adaoga deasupra stafinde sau visine din visinata.
Totul se introduce in cuptorul preincins la 170°C – prog. ventilat sau 180°C, prog. cald. sus+ jos, pentru ca. 40-45 min.Proba cu scopitoarea!
Dupa coacere se lasa ca 10 min. in forma, se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se pudreaza cu zahar pudra.
Pentru cine incearca doresc spor la preparat si savoare deplina!!!
 
 
a11bc456-49784631
Flaumiger Marmor-Biskuit-Gugelhupf
Zutaten ;
Zubereitungszeit ca. 50 Minuten
Vorbereitung:
Gugelhupfform mit flüssiger Butter bestreichen und mit
Gehobelten Mandeln ausstreuen Backofen auf 170°C vorwärmen.
Biskuitmasse:
  • 150 g Butter mit
  • 140 g Staubzucker
  • 10g Vanillezucker
  • abgeriebenen Schale von ½ Zitrone
  • 100 g Dotter (5 Stück)
  • 150 g Eiweiß (5 Stück)
  • 140 g Feinkristallzucker
  • 10 g Kakao
  • 170 g glattes Mehl
Zubereitung:
Butter mit Staubzucker, Vanillezucker und der abgeriebenen Schale von ½ unbehandelten Zitrone schaumig rühren. Dotter nach und nach beifügen. Eiweiß mit Feinkristallzucker zu einem festen, cremigen Schnee schlagen. Kakao mit etwas Wasser glattrühren, ein wenig Schnee unterheben, den restlichen Schnee unter die Buttermasse heben und vorsichtig
glattes Mehl unterziehen. 1/3 der Masse mit dem Kakaogemisch verrühren, die Hälfte der hellen Biskuitmasse in die Gugelhupfform füllen, anschließend die Kakaomasse und die zweite Hälfte der Biskuitmasse einfüllen, mit einem Kochlöffelstiel die beiden Massen in der Form vermischen (zweimal umrühren) und bei ca. 170°C 45 Minuten backen. Nach dem Backen den Gugelhupf stürzen und in der Form auskühlen lassen.
Dekor:
Den ausgekühlten Marmor-Gugelhupf leicht mit Zucker bestäuben.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate