Reteta am gasit-o aici;
TOPFEN SCHNITTEN
INGREDIENTE:
Blat:- 4 oua mari
- 120g zahar tos
- coaja de la 1 lamiie
- 1 pac zahar vaniliat
- 120g faina
- 1 vir de cutit praf copt
Crema:
- 200g frisca lichida
- 2 pac. intaritor de frisca
- 2 pac. Zahar vaniliat
- 500g brinza de vaci proaspata
- 110 g zahar pudra
- 1ls zeama de lamiie
-----la dorinta-------
- marmelada
- fructe proaspete, confiate sau compot
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma cu 1/3 din cant de zahar si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , zaharul vaniliat si coaja de lamiie pina cind acestea au devenit precum o spuma deschisa la culoare.
Faina amestecata cu putin praf de copt se cerne peste masa de galbenusuri si impreuna cu jumatate din spuma se mixeaza pina ce toate ingredietele sint bine amestecate.
Se adaoga adoua jumatate de spuma si cu lingura se amesteca in asa fel incit aluatul sa ramina bine aerat.
Se toarna in tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca.12 min.
Se scoate si se lasa sa se racesca.
Intr-e timp se pregateste crema.
Frisca se bate spuma cu 1 pac. De intaritor de frisca si se pune la rece.
Brinza se mixeaza cu restul ingredietelor si in final cu frisca.
Blatul de prajitura se taie in trei parti egale care deaca se doreste doua dintr-e ele se ung cu marmelada putin incalzita(se intinde mai usor), peste marmelada se intnde crema (eventual se pun si ceva fructe) si cu a treia parte de blat se acopera.
Se pune la rece si peste ca 2 ore se poate servii.
Spor la preparat si savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu