Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

15 mar. 2017

PIINE TARANEASCA AROMATA


Acesta reteta am primit-o de la o D-na austriaca si foarte gospodina.
Ea mi-a spus ca este reteta ei preferata de zeci de ani.
Ei , dupa ce am gustat si eu din minuata si aromata piinisoara, am rugat-o sa-mi dea si mie reteta, la care nu a ezitat si mi-a inminat-o cu mare drag, deoarece stie ca si eu pregatesc piinea acasa si experimentez retete noi cu maare placere.


Pe acesta cale, Frau Reimer, eine große DANKESCHÖN, für die wunderbare Brotrezept!!!
rose_0006

INGREDIENTE pentru 1 piine:
- 370g faina de secara integrala
- 100 g faina de griu integrala
- 470 g faina alba de griu
- 3g drojdie uscata
- 1 ½ lc sare
- 1 ½ lc seminte de fenicul si chimen
- 1 lc anason si coreandru
- 575 g apa
- 20 g ulei
MOD DE PREPARARE:
Ingredientele mai sus scrise , se framinta/malaxeaza impreuna, pina cind aluatul se dezlipeste de peretii vasului.
Intr-un alt recipient uns cu ulei se pune aluatul, se lasa ca. 1 ora la temp. camerei, dupa care se puna la rece.
Iarna de pref in camara, doar vara la frigíder.
A doua zii se scoate pe masa de lucru si se intinde cu degetele, se impacheteaza si se lasa inca 30 min la dospit.
Dupa 30 min, se scoate pe masa de luctru se intinde cu degetele, se impacheteaza si sclefuieste in forma dorita(rotund/lung).
De preferat sete ca ultima tura de dospire sa se faca in cosuri speciale pentru piine, iar daca nu se pune la dospit intr-un swrvet bine infainat cu incheietura  in sus.
A doua si ultima dospire, este in functie de temperatura aluatului.
Aici este bine, sa se apese usor cu degetul pe aluat si daca acesta  se ridica donou , atunci se mai lasa ceva timp la dospit.
Daca aluatul cedeaza si nu se mai ridica, aproape deloc atunci este timpul optimal de a-l baga in cuptor.
Deci dospirea a doua poate dura de la 30 min. pina cit este “necesar”!
Piinea se coace ca. 10 min. la 250g, iar restul de ca.30 la 200°C.
Piinea este gata coapta cind, se ciocaneste cu degetul pe partea de dos a piini si aceasta suna a gol.

(eu am preparat 4x mai mult aluat)
  

Pentru cine incearca , doresc spor la preparat si savoare deplna!!!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate