INGREDIENTE aluatul de baza:
- 5 oua
- 1 priza de sare
- 350g zahar de pref pudra
- 125g apa/lapte ( eu am pus lichior de oua)
- 125g ulei
- 350g faina
- 1 pac. praf copt
- zeama si coaja de la o lamiie mica
MOD PREPARARE:
Ouale se mixeaza cu zaharul si priza de sare pina cind volumul a crescut vizibil. In continuare se mixeaza adougind uleiul treptat , apa sau lichidul care se doreste, zeama si coaja de lamiie si in final faina amestecata cu praful de copt.
Masa obtinuta se toarna in tava de cuptor captusita cu hirtie de copt.
INGREDIENTE aluatul cu brinza:
- 500g brinza proaspata de vaci
- 2 oua separate
- 5 ls zahar pudra
- 1 pac. zahar vaniliat/esenta..
- 3 ls rom
- 2 ls zeama de lamiie si coaja
- *1 ls faina sau praf de budinca de vanilie*
- *1 borcanel de marmelada la alegere*
MOD PREPARARE:
Albusul se bate spuma impreuna cu 2ls zahar si zeama de lamiie si se lasa deoparte.
Brinza bine scursa se mixeaza cu cele 2 galbenusuri, restul de zahar, zaharul vaniliat, coaja de lamiie, romul si lingura de faina sau praf de budinca.
“marmelada daca se doreste sa se foloseasca se pune ingtr-o punga de nailon, i-se taie un coltisor si se dreseaza deasupra aluatului de baza sub forma care se doreste.
Masa de brinza la fel se pune intr-o punga de nailon si se dreseaza deasuprra aluatului de baza in asa fel incit daca este necesar, sa se acopere marmelada.(vezi foto).
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 40. min.
* marmelada este introdusa in reteta de mine * faina/praful budinca este introdusa in reteta de mine |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu