-1 buc./capatina varza rosie - ca.1200g
- ca. 3-4lc sare
- sucul de la 3-4 portocale
- 3ls zahar (de preferinta zahar brun)
- 5-6ls otet din vin alb
- ca.100ml ulei(de preferinta de nuci sau arahide)
- maioneza
- creme fraiche (mainonza si creme fraiche se adaoga in cantitate, dupa gustul personal)
MOD PREPARARE:
Varza se curata de foile exterioare si se trece prin razatoare sau se taie fideluta cu cutitul.
Petse varza astfel pregatita se presara sarea si cu amindoua minile se amesteca pina cind varza se inmoaie.
Zaharul se pune intr-o tigaie/craticioara sa se caramelizeze.(ATENTIE: nu prea brun, deoarece devine amar.)
Carmelul se stinge cu sucul de portocale si otetul, dupa care se toarna peste varza, la fel si uleiul.
Totul se amesteca bine si eventual se mai condimenteaza dupa gust.
Acum, ori toata salata ori o parte,´din es, doar cit se maninca pe moment, se amesteca cu ceva maioneza si creme fraiche.
Salata de varza fara maioneza si creme fraiche se tine la frigider peste o saptamina.
Cu maioneza si creme fraice se poate consuma si a doua zii.
Pentru cine prepara, urez savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu