Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

3 dec. 2014

CORNURI CU FAINA W700/550 si frantuseasca T65 @ la Laura S.


Faina frantuzeasca T65 m-a fascinant vazind cit de minunate si apetisante  Baguetele pe Blogurile germane, sint.
Dar din pacate incercarile mele de a prepara produse de panificatie din 100% T65, nu au fost foarte superlative.
Desi gustul este, minunat!
Acesta este o reteta conceputa si pusa in practica de mine si pare sa fie foarte gustoasa si reusita.
Mai ales ca eu iubesc retetele in care aluatul in totalitate preparat se lasa la fermrntat peste noapte.
Pentru mine aceste aluaturi sint foarte economisitoare de timp si au un rezultat, parerea mea, foarte bun.
Cantitatile mai jos poate par mari, dar eu congelez cornurile,si scot seara sau cel putin cu 2-3 ore inainte de a consuma  si astfel am mereu piine proaspata si preparata in casa.
INGREDIENTE:
- 1100g apa, rece
- 100g drojdie naturala de la frigider, NEimprospatata
- 4g drojdie uscata
- 4g SEKOWA(facultativ)
-1400g faina de griu W700/550
- 500 faina T65
- 27g sare
- 120g untura/unt
MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se pun la malaxat in ordinea mai sus data.
Se malaxeaza la inceput incet pina cind ingrediente se amesteca impreuna cit de cit, dupa acecea se mareste intensitatea malaxarii pina cind aluatul  incepe sa se dezlipeasca de pe peretii recipientului.
Aluatul de piine asfel obtinut se lasa la dospit peste noapte , acoperit cu o folie de nailon, la o temp de ca 10-12°C.
A doua zii, aluatul se scoate pe masa de lucru infainata, se intinde si trage, cu ajutorul degetelor, si impacheteza.
Se lasa pe masa de lucru, acoperit la fel cu o folie de nailon si dupa ca 30-40 min. aluatul se imparte in buc de ca 90-100g.
Din aceste bucati se formeaza cornuri sau ce doriti, si se pun la dospit cu incheietura deasupra.
Cind incepe sa se observe ca volumul a crescut vizibil, cornurile se aseza pe rind pe tava de copt cu incheietura de data acasta in jos, se cresteaza si se introduc la copt la o temp. de 250°C, cu mult abur.Cind cornurile incep sa prinda culoare, se lasa restul de abur sa iasa din cuptor si temp. se reduce la 220°C.
Cornurile se lasa sa se coaca pina cind prind gradul de coacere dorit.
  • Cornurile inante de coacere se pot trece prin diferite soiuri de seminte (floarea soarelui, mac, susan…) iarpentru ca semintele sa ramina bine lipite pe corn si dupa coacere, este bine ca, cornurile sa-le umeziti ori cu albus de ou amestecat cu putina apa, sau se poate amesteca 200g apa rece cu 1lc cu virf de amidon si se pun la fieert amestecind mereu pina ce da in clocot si consitenta lichidului devine clara. acesta se lasa la arcit si se ung cu ea cornurile dupa care ori se preseaza cu partea umezita in seminte ori se presara semintele deasupra.Prima metoda este mai eficace.
  • sau se pot aseza deasupra bucati de cascaval nu prea subtiri, deoarece deoarece echivalentul coacerii aluatului cu cel a-l cascavalului este mai mare si cascavalaul risca sa devina mai brun 😊, dar a doua metoda si care este mai buna, zic eu, se pot aseza deasupra cornurilor feliile sau cascavalul ras dupa ca. 15 min. de la introducerea lor in cuptor.
Penteru cine incearca doresc;
Spor la preparat si savoare deplina!!!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate