14 nov. 2014

SUPA CREMA DIN SFECLA ROSIE CU CARTOFI


Reteta preluata de la o renumita bucatareasa, SARAH WIENER  –
!!!
INGREDIENTE:
- 2 cepe rosii   
- 400 g sfecla de rosie
- 150 g cartofi fainosi
- 25 g unt
- 1 l supa de legume (facuta in casa sau din cub.Maggi/Knorr
- sare si piper
-100 g smintina lichida
- 4 lc cafea cu frisca cu hrean sau doar frisca si hrean razalit
- citeva fire de CEAPA LUI IACOB
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si taie marunt.
Sfecla se curata de coaja si se taie in cuburi mari.
Cartofii se curata de coaja si la fel se taie in cuburi mari.
Untul se pune la topit intr-o oala potrivita cant. de ingrediente.
In untul incins se prajeste cepa, urmata de cartofi si sfecla.Totul se prajeste amsteceind mereu ca. 5 min. dupa care se stinge cu supa in prelabil preparata.
Totul se lasa sa fiarba la foc potrivit ca.40 min, dupa se mixeaza pina cind legumele au devenit piure.
Eventual se mai trece totul inca odata prin sita, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adaoga smintina lichida si se mai aseaza inca odata sa se iomcinga bine.
Supa este gata , se poate impartii in 4 sau 6 farfurii/portii, in fiecare farurie se aseaza 1-2 ls frisca batuta cu hrean sau frisca batuta si presarata cu hrean si la dorinta se mai poate presara  cu CEAPA LUI IACOB, taiata marunt.

Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (232) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (93) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate