Pentru ca am tot vazut peste tot foto cu reteta de Dulce de Leche, mi-am zis sa prepar si eu. Si asa am si facut, preparind acesta reteta, DULCE DE LECHE .
Dar cum cere timp, mi-am zis sa fac portie dubla si in acest fel sa am ceva pentru un timp mai indelungat.
Reteta o voi posta in zilele care urmeaza.Aici este reteta prajiturii care am preparat-o de Paste si care a placut foarte mult .
Din pacate , se pare ca tehnica ma lasa rau de tot.Trebuie sa imi achizitionez ceva nou, cu care sa pot face foto de calitate.Inca nu stiu pentru ce sa optez…dar pina cel tirziu cind voi merge in concediu, va trebui…
Deci aici una foto- dezastru, dar macar asa ca idee, sa vedeti despre ce este vorba in reteta…
INGREDIENTE blat – 4buc.:
- 150g dulce de leche
- 100g ulei
- 100g zahar pzdra
- 2 oua
- 1 priza sare
- 500g faina
- 10g bicarbonat sau praf copt
MOD PREPARARE:
Ouale se mixeaza cu zaharul, priza de sare, dulce de leche, uleiul pus treptat (ca la maioneza) si in final faina amestecata cu bicarbonatul sau praful de copt.
Aluatul se impacheteaza intr-o folie alimentara de nailon si se lasa ca. 2 ore la frigider.
Aluatul se imparte in 4 parti egale se se intinde cu o gr. de ca.3-4 mm.
Folie astfel intinse se coc la 180°C ca .5 min.pina marginile aluatului se observa ca, devin usor maronii.
Daca se doreste ca suprafata foilor sa luceasca, inainte de coacere ,foilese ung cu lapte.
INGREDIENTE CREMA:
- 250g zahar tos
- 750g lapte
- 2 pac. budinca de vanilie
- 250g unt
- 75g zahar pudra
- 150g stafide inmuiate peste noapte in rom
MOD PREPARARE:
Zaharul tos se caramelizeaza, se stinge cu 500g lapte si se lasa pe foc amestecind pina cind caramelul s-a dizolvat in lapte.In restul de lapte se amesteca budincile de vanilie si se adaoga la laptele caramel.Acestea se fierb amestecind mereu pina cind totul se ingrasa.astfel budinca fiarta se acopera aplicind o folie alimentara de nailon, direct pe suprafata budincii si se lasa sa se racesca complet.De pref. peste noapte.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pina devine precum o crema , adougind lingura cu lingura din budinca caramel racita, pina cind toata bindinca este incorporata in unt.
Eventual o priza f. mica de sare se poate adouga si la crema.Acesta poate infuienta gustul cremei, pozitiv.
Cu acesta crema se umple blaturile de prajitura.
Cind am asezat al doi-lea blat de la baza peste crema, acesta se unge la fel cu crema, iar deasupra direct peste crema, se impart in mod egal, stafindele inmuiate inainte cu 1 zi cel putin in rom.Se aseaza a trei-lea blat se se intinde retul cremei.Al patru-lea blat este cel de la suprafata si care tebuie sa-l alegem cu atentie, in asa feel incit sa fie cit mai neted.
Prajitura astfel asamblata se intoduce cu tava intr-o punga de nailon, deasupra se pune cu cirpator sau alte obiecte, care sa preseze putin prajitura si se pune la frigider.A doua zi este deja gata de portionat.Se serveste pudrata cu zahar si eventual cu ceva frisca linga.
Doresc celor care probeaza, spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu