Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

23 apr. 2014

Piine cu cartofi

Pentru ca mi-au ramas ceva cartofi fierti de la garnitura de Ardei umpluti cu carne tocata mi-am zis sa prepar o piine si uite asa in final au fost 2 piini si pe deasupra si gustoase….

INGREDIENTE:
- 700g cartofi “fainosi”fierti, raciti si trecuti prin razatoare cu gauri marunte
- 27g sare
- 1 kg faina alba de griu
- 50g Drojdie naturala
- 2 g drojdie uscata
- 250g - 300g lapte caldut( in functie de umiditatea ingredientelor)
- 20g mal sau zahar
- 30g unt/untura
- eventual la dorinta 1 ls seminte de chimen
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu sarea, maltzul si drojdia uscata.
In lapte se dizolva zaharul daca se foloseste in loc de malt se adaoga cartofii trecuti prin razatoare si se amesteca totul bine pina se omogenizeaza cu laptele .Amestecul se toarna peste faina, se adaoga drojdia naturala si se malaxeaza ca 5 min.In final se adaoga untul sau untura care au temp. camerei si se malaxeaza in continuare.Daca aluatul este prea batos se mai adaoga in etape ceva lapte sau apa.
Aluatul in timpul malaxarii trebúie sa se desprinda de pe peretii vasului.
Indata ce aluatul se observa ca se desprinde de peretii vasului se mai malaxeaza ca 1/2 min. se pune intr-un recipient uns cu ceva ulei . se acopera cu o punga de nailon si se lasa ca 2-3 ore la temp. camerei.Dupa care se pune la frigider peste noapte.
In urmatoarea zii se scoate se lasa la fel 2-3 ore la tep. camerei, dupa care se scoate pe masa de lucru infainata se imparte dupa dorinta, eu de ex. in doua, am intins cu degetele putin dupa care l-am impachetat si pus in cosurile de dospit cu incheietura deasupra.
Am presarat cu faina, acoperit cu un prosop de bucarrte su o punga de nailon si am lasat la dopsit pina cind aluatul a cresut vizibi.
Inainte de coacere se incinge cuptorul la 250°C impreuna cu tava de copt.Cind cuptorul a ajuns la tem. programata se scoate tava de copt, se rastoarna aluatul de piine pe tava, se cresteaza si se introduce la copt pt. ca. 40-50min.Dupa 5 min. temp. se reduce la 200°C si piinea se coace pina ce prinde o culoare aurie/maronie.
Inainte de a finaliza coacerea, se ciocaneste cu degetul pe dosul piinii si daca suna a gol, inseamna ca piine este coapta.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate