Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 feb. 2014

PIINISOARE INTEGRALE CU IAURT

Maiaua-ingrediente:
- 200g faina de griu integrala
- 200g apa
- 2 g drojdie uscata
Mod preparare:
Ingredientele de mai sus se amesteca bine si se lasa la temperatura camerei ca. 16-18 ore.
Aluatul final-ingrediente:
- maiaua
- 1000g faina de griu integrala
- 7 g drojdie uscata
- 10g maltz/altern.10g zahar/miere
- 24 g sare
- 500g iaurt
- 320g apa caldutza
- 40g ulei (recomand.de nuci)
Mod preparare:
Ingredientele mai sus enumerate se pun intr-un recipient si se malaxeaza ca.5 min. la turatie minima si ca. 5 min. la turatie max.pina se obtine un aluat omeogen.
Acesta se pune la dospit intr-un loc caldutz ca. 30 min. dupa care se intine si impacheteaza. Se lasa inca 30 mion. la dospit si se mai intinde si impacheteaza inca o data, dupa care se lasa inca ca 30 min la dospit.
Dupa dospire se aseaza pe masa de lucru infainata si se imparte in buc. de ca.100g.
Acerstea se slefuiesc sub forma de bile si se aseaza la dospit ca. 20-30 min.cu incheietura deasupra.
Cuptorul se incinge la 250°C, piinisoarele se intorc cu incheietura in jos si dupa ca.20 de min. se stropesc cu apa si se introduc in cuptor, se stropeste putin incuptor sau se arunca ca 10ml apa in cuptor, se inchide usa cuptorului rapid si temepratura se reduce la 210°C.
Piinisoarele se coc ca 20-25 min. pina pind culoarea de coacere dorita.
Inainte sa fie scoase din cuptor se mai stropesc putin cu apa(in acest fel piinisoarele primesc ceva luciu), se lasa inca 2min.in cuptor, dupa care se scot se aseaza pe gratar la racit si se pot servi.
REZULTATUL:
Piinisoarele au o crusta subtire, usor crocanta, cu un miez moale cu pori fini.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate