Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

13 ian. 2014

FURSECURI PUNSCH ©Laura S.


Aceste fursecuri sint gustoase si nu numai atit, ele arata minunat.
Asta este parerea mea! Reteta nu este tocmai necunoscuta, doar cu ceva schimbari si adaptari pentru sarbatoarea de craciun (pentru ca acesta sarbatoare NU este biblica ci pagana/babiloniana, nu o mai sarbatoresc si tot ceea ce pregatesc, pregatesc pentru ca sunt delicioase si fiecare zii care o traim , este motiv sa ne bucuram ca Isus Cristus s-a nascut pentru a ne salva de la moarte vesnica...) INGREDIENTE ALUAT:
- 300g unt/marg.
- 4 galbenusuri
- 1 fiola esenta rom
- 3 pac de budinca vanilie
- 500g faina
- 10g  praf copt
- 1 priza sare
- 160g zahar pudra
MOD PREPARARE:
Faina, praful de budinca si praful de copt se amesteca bine impreuna.Untul se mixeaza cu zaharul pudra, sarea, esenta de rom si galbenusurile de ou puse pe rind.Aluatul obtinut se pune la frigider, cel mai bine peste noapte.
Aluatul se imparte in 4 parti, care 3 se lasa la frigider ua din ele se intinde pe masa de lucru intr-e doua folii de nailon sau hirtie de copt cu o gr. de ca.3-4 mm.
Se decupeaza cercuri de marime dorita, care se aseaza pe tava de copt.Cu restul de aluat din frigider se procedeaza la fel si cercurile obtinute se coc la 180°C ca 8-10 min.
Cercurile coapte si racite se umple cu umplutura in prealabil pregatita.
Cel mai bine este ca pe masa de lucru sa se aseze jumatate din cercuri si pe ele se aseaza umplutura,In acest fel, cu siguranta nu mai ramin resturi de umplutura.Peste umplutura se aseaza a doua jumatate de cercuri…
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 250g nuci macinate eventual inaite prajite
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 pac. zahar vaniliat
- 10 ls rom de caliate sau esenta de rom
- 50g marmelada caise(poate varia dupa dorinta)
- 5 ls suc portocale si coaja rasa
- 100g biscuiti simpli sau piscoturi macinate/zdrobite
MOD PREPARARE:
Piscoturile/biscuiti se zdrobesc foarte marunt, se amesteca cu nucile, cacaoa, zaharul vaniliat si pudra.Aceste ingrediente uscate se amesteca bine impreuna dupa care se adaoga, romul, sucul+coaja de portocala si gemul/marmelada de caise(?)Totul se amesteca bine pina se obtine o crema cit de cit compacta.Acesta umplutura se pune intr-e cercurile de biscuiti coapte si racite.
INGREDIENTE DECO+GLAZURA:
- 1 borcanel mic marmelada
- fulgi de cocos
- 450g zahar pudra
- 1 albus de ou
-  (±)1 ls rom
- 1lc ulei cu gust neutral
- culoare roz pt. glazura(colorant alimentar, vin rosu, sirop din fructe rosii...fiecare cu ce are sau doreste)
- cirese confiate sau pt. coctail
MOD PREPARARE:
Marmelada se incalzeste putin pentru a devenii fluida.Marginile fursecurilor se trec prin marmelada dupa care se trec prin fulgii de cocos.
Deasupra fursecurilor se dreseaza glazura punsch care se prepara, amestecind zaharul pudra cu albusul de ou,ceva rom si 1lc ulei.Romul se pune picatura cu picatura in asa fel incit consistenta glazurei sa nu fie prea fluida, dar nici prea tare.Glazura trebuie sa curga din lingura NU prea usor.
Peste glazura in centrul fursecului se aseaza jumatati de cirese confiate sau pentru coctail.
Totul se lasa citeva ore deoparte la temp. camerei pentru ca, glazura sa se usuce, dupa care se depoziteaza in recipiente din tabla sau sticla.
TIP:Glazura ramasa se pune intr-un borcan cu capac si se poate tine la frigider pentru o urmatoare intrebuintare.

Urez spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate