Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

16 ian. 2014

Pain Fendu – Piine semi

 
 Aceasta reteta  Dunkles Weizenmischbrot Als Pain Fendu,am preluta-o de pe acest Blog - Der Brotdoc.

Am experimentat putin, inlocuind drojdia proaspata din maja cu drojdie naturala si am mai amestecat in maia, extract de malț de orz.
Din pacate momentan in bucatarie la mine este o temepratura nu prea ridicata , de aceea timpul de dospire este mai indelungat.Dar avind o programare nu am mai putut prelungi timpul de la ultima dospire si piinica nu a iesit asa ca a lui Björn….dar fiind foarte gustoasa, mai ales la o masa copioasa cu tot felul de mezeluri si brinzeturi…cu siguranta o sa o mai prepar si o sa adaog si al doilea rezultat.
Deci descrierea acestei piini de catre Björn suna astfel; Pain Fedu este optic,o piine frantuzeasca frumoasa, care inainte de ultima dospire, piinii i-se da o forma rotunda, dupa care ovala si cu ajutorul unei linguri de lemn sau un sucitor nu prea gros , se aplateaza aluatul in mijloc pe lungime dupa care se pune piinea la dospit in cosul de dospire cu crestatura in jos.Astfel piinea nu mai trebuie crestata inainte de afii introdusa in cuptor.

INGREDIENTE MAIAUA:

- 250g faina de griu W1600
- 200g apa
- 55g drojdie naturala (Björn, 1g  drojdie proaspata
- 1/2 ls extract de malț de orz (Björn, in aluatul final)
MOD PREPARARE:
Toate acestea se malaxeaza bine impreuna si se lasa la dospit ca. 12 ore
INGREDIENTE ALUAT FINAL:
- maiaua
- 400g faina de griu W 1600 (Björn, 380g )
- 70 g Faina de secara W 900 (Björn, 1150)
- 250g apa calduta (Björn 241g )

- 10g drojdie proaspata (Björn, 9g )
- 16 g sare
- 1lc zahar
MOD PREPARARE:
Ingredientele se amesteca si se malaxeaza/framinta bine, pina cind alauatul se desprinde de pe peretii vasului.
Aluatul obtinut se lasa 90 min. la dospit, la care la jumatate de timp se intinde si impacheteaza.In final i-se da o forma rotunda, se lasa ca 20 min. la oduhnit dupa care se formeaza un oval si cu coada lingurii de lemn sau a sucitorului se aplateaza piinea pe mijloc dupa care se pune la dospit cu crestatura in jos ca 60 mn.
Timpul de dospire se poate prelungii in functie de temperatura la care aluatul dospeste.
Dupa dospire se rastoarna aluatul pe tava de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incins la 250°C.
Odata cu introducerea piini se arunca in cuptor ca. 30 g apa si se inchide usa cuptorului rapid.
Dupa ca. 10 min. temeratura se reduce la 210°C si se lasa la copt inca 40-50 min., piina cind gradul de culoare dorit al piini , este atins.
Pe acesta cale doresc sa spun23021iu7hwxh7hf
und liebe Grübe, Björn!!!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate