Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

10 ian. 2014

Piinisoare dupa arta TESSIN-a


TESSIN se afla in sudul Elvetiei iar limba folosita este italiana - .
Din cite mi-sa relatat, aceasta specialitate de panificatie este foarte iubita de tessinezi.
Eu am modificat-o putin preparind-o cu drojdie proaspata si cu drojdie naturala, iar timpul de dospire este de ca. 12 ore.
Piinisoarele au iesit minunat!Coaja crocanta si miezul pufos si putin elastic cu o aroma placuta de piine de casa.
INGREDIENTE:
- 800g apa
- 20g drojdie proaspata
- 50g drojdie naturala
- 15g malt(se poate inlocui cu zahar sau miere de albine)
- 1325g faina alba de griu pentru panificatie
- 25g sare
- 60g ulei de masline de calitate bune(merge si alt sortim. de ulei) care se adaoga doar la sfirsit.
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele se amesteca in ordinea mai sus data si se malaxeaza ca. 10 min.
Intr-un castron incapator se pune  aluatul la dospit peste noapte , iar a doua zi se scoate pe masa de lucru infanata, se intinde si impacheteaza si se la sa inca 30 min. la dospit.
Dupa care aluatul se imparte in buc cu o cant. de 90/100g si di aceste bucati se schlefuiesc rotund si in final oval si se lasa la dospit acoperite inca ca. 30 min.
Piinisoarele, care la mine au fost 28 de bucati a 4 rinduri, se aseaza pe tava de copt infainata cu parte de jos, deasupra una linga alta, iar cu un cutit/cuter bine ascutite se taie piinisoarele de-a lungul rindului, a 7 piinisoare.
Dupa ca 20 min se introduc in cuptorul incins la 230°C pt. ca 35/40 min.
Piinisoarele trebuie sa fie bine copate, dar coaja trebuie s aramina deschisa la culoare.
Piinisoarele scoase din cuptor se ung imdeiata cit sint fierbinti cu lapte caldut.
Pentru cine incearca urez spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate