Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

2 oct. 2013

TRIGOANE CU SEMINTE



Aceasta RETETA-SAATEN ECKEN am preluat-o de pe acest Blog Blog~ DER BROTDOC si cum am constatat NU a fost o greseala.Dimpotriva, piinicile sint minunate!
Dupa cum descrie proprietarul retetei, aceste piinici sint asemenatoare cu cele pe care le gaseste de cumparat la un magazin din aproperea locuintei.
Ceva asemenator se gaseste si la noi, dar 1 buc. costa 1,99€.
Asa ca, de acum incolo nu mai dau banii in vint ci mai bine platesc curentul electric si pap piinici la fel de gustoase si cu siguranta “sanatoase” deoarece stiu ce este in ele.
Auf diesem Weg möchte ich mich bei Björn ~ Der Brotdoc-bedanken, für diese wünderbare Rezept!!!
DANKE BJÖRN!
INGREDIENTE MAiA:
- 40 g faina de griu pt. brutarie
- 40 g apa
- 4 g drojdie naturala
MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se amesteca si se lasa la fermentat ca.12 ore.
INGREDIENTE SEMINTE:
- 150g seminte(floarea soarelui, bostan, susan…fiecare ce are sau dporeste)
- 150g apa fierbinte
MOD PREPARARE:
Semintele se prajesc, dupa care li-se adoga apa si se lasa ca. 3-4 ore la odihnit.Eventual surplusul de apa, se scurge.(eu am preparat semintele odata cu maiaua si nu am avut surplus de apa)
INGREDIENTE ALUAT :
- 860g faina de griu pt. brutarie
- 100g faina integrala de griu(eu am pus de secara)
- 480g apa
- 84 g maia
- 100g lapte
- 300g seminte inmuiate
- 20g drojdie organica sau 10-15g drojdie proaspata(eu am folosit doar 5 g de drojdie proaspata)
- 20g sare
- 30g sirop de artar ( eu am pus malț de orz, dar merge la fel de bine mire de albine…)
- 30g unt(eu am pus untura)
(- 20g lecitina, cica face miezul mai poros.Din pacate eu nu am asa ceva)
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele de mai sus se malaxeaza/framinta bine pina cind aluatul devine elastic, dupa care se adaoga semintele si odata cu ele intra in aluat si umeditatea din ele si aluatul devine mai moale.
Aluatul se pune la dospit prima data pentru 60 min. dupa care se intinde si impacheteaza , dupa 30 min. la fel se intinde si impacheteaza si se lasa ca.120 min. sa dospeasca , de preferinta intr-un recipent dreptunghiular, pina cind volumul s-a duplicat sau triplat..
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru infainata, se presara cu faina si cu degetele se intinde in asa del incit sa obtinem un un patrat.Acesta se imparte la rindul lui in 9 patrate, iar acestea se impart fiecare pe diagonala, in acest fel obtinem triunghiuri.
Fiecare triunghi se umeszeste putin(eu am amestecat ceva albus de ou cu apa) si cu partea umezita se tavalesc in seminte ne-prajite.
Pentru ultima dospire, trigoanele se aseaza cu semintele in jos pt. 60 min.Dupa care se aseaza pe tava de copt cu semintele deasupra si se coc la 240°C. cu mult abur.
Piinicile trebuie sa se coaca ca. 15 min. la temp constata cu abur, dupa care se deschind scurt usa cuptorului pentru a scoate aburul si inca 5 min. se coc mai departe.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate