Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

10 oct. 2013

PIINISOARE CU GRAHAM DIN GRIU



INGREDIENTE ALUAT:
- 500g faina de griu pt. brutarie
- 100g faina de secara
- 120 g graham de griu zdrobite (de pref. marunt )
- 15g sare
- 550g apa
- 10 maltz inactiv
- 5g drojdie proaspata
- 20g untura de porc(ev. unt)
- 1lc cafea din malz instant MALZKAFFEE(facultativ- da un gust deosebit piinisoarelor)
MOD OREPARARE:
Faina,maltzul inactiv,sarea si ev. cafeaua se amesteca impreuna.  
In jumatate din cant. de apa se fierbe grahamul peste care se adaoga restul de apa(in acest fel temperatura scade mai repede, iar daca totusi mai este inca fierbinte se lasa putin la racit) si direct in acest amestec de apa si graham fiert se dizolva drojdia.Totul se adaoga la restul de ingrediente si se framinta ca. 5 min., dupa care se adaoga si untura si se mai malaxeaza/framinta ca 5-10 min.
Aluatul obtinut se punte intr-un recipient uns usor cu ulei, se acopera cu o punga de nailon si se lasa peste noapte la o temp. de ca. 17-19°C sa dospeasca.
A doua zi  se incinge cuptorul la 240°C si se scoate aluatul pe masa de lucru  bine infainata,se intinde cu miinila usor, dupa care se portioneaza dupa dorinta.Eventual se scufunda bucatile cu o parte in apa calduta, dupa care se tavalesc in semintele dorite si se aseaza pe tava de copt, cu semintele in jos.
Dupa ca. 15 min. se intorc cu semintele in sus , se mai lasa inca 10 min si se introduc in cuptor.Dupca ce s-au introdus in cuptor se arunca imediat ca. 30ml. apa fierbite in cuptor se inchide usa cuptorului rapid si se coc piinicile ca. 15/20 min.Asta depinde de cit de mari sint.Dupa ca. 5 min. se deschide scurt usa cuptorului si se lasa restul de abur sa iasa.Iar temperatura cuptorului se reduce la 230/220°C, asta depinde de cit de bine coace cuptorul.Se lasa in continuare sa se coaca pina ce a atins gradul de coacere dorit, iar daca se ciocaneste cu degetul pe dosul piinisoarelor, acestea trebuie sa sune a gol.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate