Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

29 oct. 2013

GUGELHUPF “PETER”


Acest gugelhupf este dedicat sotului meu, deoarece el are o extrema afinitate pentru o asemenea specialitate care o prepara bunca lui.
Pentru mine nu este ceva f. interesant, dar pentru el, gugelhupf-ul trebuie sa fie ceva mai uscat…..numai el stie  :-/…
Am preparat citeva retete pina acum, dar aceasta a fost cea la care a afirmat;  - DA, asta este!!!
Deci voila, aici reteta mult preferata de jumatatea mea :-)))
INGREDIENTE:
- 300g unt
- 325g zahar de pref. pudra
- 2 pac. zahar vaniliat/esenta
- 1 priza sare
- 7 oua gr. M
- 10ls lapte
- 10cl rom
- 2 lamii-coaja
- 100g migdale macinate / fulgi de cocos
- 500g faina
- 2 pac. budinca de vanilie
- 15g praf copt
- ca. 50 pina 100g coaja de portocala + lamiie zaharisite sau dupa dorinta stafide inmuiate in rom, sau buc. de nuca, dahat…fiecare ce doreste
MOD PREPARARE:
Untul se freaca cu zaharul, zaharul vaniliat, sarea pina ce se omogenizeaza bine.
Ouale se adaoga si mixeaza pe rind unul cite unul, coaja de lamiie, romul si laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt, budinca de vanilie si migdalele sau fulgii de cocos.
Acest amestec se mixeaza pe rind in masa de unt si oua si totul se toarna in forma de gugelhupf.
Daca se doreste ca in gugelhupf sa se puna si alte ingrediente ca de ex. buc. de rahat, nuca, stafide s. a…. se pune aluatul cu lingura in forma si peste fiecare strat asezat se presara ingredientele dorite.
Astfel totul turnat in forma se introduce in cuptorul in prealabil incins la 175°C pt. ca 70-75min.
Proba cu scobitoarea este de indicat!
Dupa coacere se lasa ca. 20 min in forma, dupa care se rastoarna pe gratarul de bucatarie sa se racesca complet.
Dupa racire se pudreaza cu zahar pudta sau se poate glasa dupa dorinta cu glazura de ciocolata, rom, lamiie…

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate