Anul acesta am avut ceva rosii mai multe si c-am cum e omul, cind este prea mult, nu mai este pofta asa de mare si astfel m-am hotarit sa fac o supica...
Culoarea supici mele este c-am palida, motivul este ca, am folosit in mare parte rosii galbene.
INGREDIENTE:
- 1 legatura de legume pt.supa
- 1l supa de legume klara
- 600g rosii (merge si din doza)
- 1 catel de usturoi
- ulei din masline
- sare
- piper
~~~~~~la dorinta~~~~~~~~~~
- smintina / Creme Fraiche
- parmezan / fetta(telemea)
- bruscetta, pasta de tomate
- 1lc zahar
- busuioc/patrunjel...
MOD PREPARARE:
Legumele se curata si se taie in bcati potrivite.
Usturoiul la fel se curata si se taie marunt.
Intr-o oala cu un volum de ca. 5l se incing ca. 3-4ls ulei de masline, se adaoga legumele si usturoiul si se aseaza capacul peste oala.Totul se lasa sa innabunseasca ca 10 min. dar din cind in cind amestecind.
Rosiile proaspete se taie in bucati, sau doza/borcanul se desfac si se pune totul peste legumele din oala impreuna cu supa clara din legume.
Eventual daca se doreste un gust de rosii mai intensib se poate adpouha 1-2ls pasta de tomate.
Totul se lasa sa fiarba usor pina cind legumele sint fierte.
Supa se trece prin sita sau se mixeaza la blender…
Asfel supa crema de rosii obtinuta se condimenteaza cu sare, piper si daca se doreste cu zahar.
Supa se poate servii cu una sau alta din ingredientele mai sus mentionate sau cu ceea ce se doreste personal.
Pofta buna va doresc!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu