si cum tocmai am topit untura de porc am zis sa-mi astimpar pofta si bineinteles curiozitatea, daca imi ies la gust asa cum mi-au ramas in memorie din copilarie…
Si voila, pus in practica,degustat si ramas incintat(a)!!!
Draga colega de breasla, nu pot decit sa-ti multumesc foarte mult si sa recomand mai departe!
INGREDIENTE:
- 550 g faina
- 200g untura(musai sa fie untura)
- 15g praf copt
- 1 galbenus ou
- ca.70g smintina de ex.Creme Fraiche
- 1 priza sare
- coaja de lamaie /portocala/vanilie sau ce doriti
- ca.200 g zahar pudra
- eventual ceva apa(eu nu am pus, se pare ca galbenusul, smintina si untura care a avut temp. camerei, au fost de ajuns)
MOD PREPARARE:
Faina, praful de copt si priza de sare se amesteca, dupa care se adaoga restul ingredientelor si totul se framinta intr-un aluat care dupa ce s-a legat si are o consistenta ceva mai moale decit plastelina se pune putin la rece.
Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata , cu o gr.ca. 3 mm si se taie in fisii sau triungniuri (fiecare cum doreste), pe fiecare bucatica de aluat se aseaza o bucatica de rahat sau ce alta umplutura dorita cu conditia sa fie termorezistenta, se ruleaza si se aseaza pe tava de copt.
Intr-e timp se incinge cuptorul la 180°C .
Dupa ce aluatul s-a prelucrat in totalitate si totul este asezat pe tava de copt, se introduce in cuptorul incins si se coace ca 12-15 min. pina cind acestea au primit gradul de culoare/coacere dorit.
Se scot de la copt si imediat se tavales in zahar pudra.
Va doresc spor la preparat si savooare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu