Este o idee geniala, simpla si de efect!
Ce este important , ca totul sa fie natural.
Am vazut in magazine si in diferite retete , pe linga petale de flori zaharisite si zahar aromatizat cu diferite flori…Ei si asa am ajuns sa fac si eu.
La vecina mea am gasit petale de Trandafiri frumos si intensiv mirositoare.
Pe strada cu pivnitele, care este in vecinatate am gasit inca ceva flori de Soc si un pomisor cu flori de Jasmin.
Aici reteta de:
ZAHAR AROMATIZAT CU PETALE DE TANDAFIRI
INGREDIENTE:
- 500g zahar tos si NU prea fin, de pref. biologic
- ca.30g.petale de trandafiri biologice
MOD PREPARARE:
Petalele de trandafiri se pun inztr-un mixer si se maruntesc.
Zaharul se pune intr-un castron, peste el se toarna petalele d etrandafir maruntite sis e amesteca bine pina cind zaharul este cuprins in total de aroma/petalele de trandafir.
Totul se toarna pe o tava de cuptor sau alt recipient, unde zaharul sa se imprastie in asa fel incit sa nu se formeze cocoloase.(Din pacate eu nu am fost asa de isteaza sa pun cel putin in 2 tavi si asa dupa uscare a trebuit sa mixez putin …dar a fost OK.)
Tava/-vile se pun la ucat , ori la soare, ori in cuptor la ca 40°C si eventual ventilat, lasind usa la cuptor intredeschisa.
Din cind in cind cu o furculita se amesteca in asa fel incit, zaharul sa nu se usuce in cocoloase.
Dupa ce zaharul este uscat , acesta se depoziteaza in borcane cu capac.
Se poate folosi ca decor sau aromatiza creme, ceaiuri, sect, chapagnie….
ZAHAR AROMATIZAT CU FLORI DIN SOC
4 comentarii:
Excelenta ideea!!!
Culoarea ti-a iesit super - iar mirosul... (nici nu vreau sa ma gandesc)
O zi buna!
Draga Alina,
Sa stii ca asa este,EXCELENTA!!!
Mai ales ca ideea se poate dezvolta, facind si arome sarate pt.diferite mincaruri...aperitive, paste, pateuri, salate sau simplu pe piine cu unt.
De ex. cu diferite verdeturi, mai ales in primavara cind sint tinere cu miros intesiv impreuna cu sare cristalina de buna calitate.
O sa incerc la anul viitor mai multe.
Anul acesta a fost o experienta...care s-a dovedit a fii pozitiva.
O zi buna si spor lla bucatarit ;-)!!!
Cu prietenie
Laura S.
foarte buna idee !cred ca trebuie trandafiri de dulceata.m-ai zapacit cu trandafirii bio !
Pansy, DA-trandafiri pt. dulceata!
BIO(-logic)-este un cuv.care se foloseste, cel putin in AUSTRIA-la produsele naturale-netratate chimic.
De la aceste produse se poate consuma toate partile comestibile.Asa si cu trandafirii.
Bafta la preparat!
Trimiteți un comentariu