Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 sept. 2011

✿*´ZAHAR AROMATIZAT NATURAL`*✿



Este o idee geniala, simpla si de efect!
Ce este important , ca totul sa fie natural.
Am vazut in magazine si in diferite retete , pe linga petale de flori zaharisite si zahar aromatizat cu diferite flori…Ei si asa am ajuns sa fac si eu.
La vecina mea am gasit petale de Trandafiri frumos si intensiv mirositoare.
Pe strada cu pivnitele, care este in vecinatate am gasit inca ceva flori de Soc si un pomisor cu flori de Jasmin.
Aici reteta de:
ZAHAR AROMATIZAT CU PETALE DE TANDAFIRI

INGREDIENTE:
- 500g zahar tos si NU prea fin, de pref. biologic
- ca.30g.petale de trandafiri biologice
MOD PREPARARE:
Petalele de trandafiri se pun inztr-un mixer si se maruntesc.
Zaharul se pune intr-un castron, peste el se toarna petalele d etrandafir maruntite sis e amesteca bine pina cind zaharul este cuprins in total de aroma/petalele de trandafir.
Totul se toarna pe o tava de cuptor sau alt recipient, unde zaharul sa se imprastie in asa fel incit sa nu se formeze cocoloase.(Din pacate eu nu am fost asa de isteaza sa pun cel putin in 2 tavi si asa dupa uscare a trebuit sa mixez putin …dar a fost OK.)
Tava/-vile se pun la ucat , ori la soare, ori in cuptor la ca 40°C si eventual ventilat, lasind usa la cuptor intredeschisa.
Din cind in cind cu o furculita se amesteca in asa fel incit, zaharul sa nu se usuce in cocoloase.
Dupa ce zaharul este uscat , acesta se depoziteaza in borcane cu capac.
Se poate folosi ca decor sau aromatiza creme, ceaiuri, sect, chapagnie….



ZAHAR AROMATIZAT CU FLORI DIN SOC



4 comentarii:

Alina spunea...

Excelenta ideea!!!
Culoarea ti-a iesit super - iar mirosul... (nici nu vreau sa ma gandesc)
O zi buna!

Unul din multi! spunea...

Draga Alina,
Sa stii ca asa este,EXCELENTA!!!
Mai ales ca ideea se poate dezvolta, facind si arome sarate pt.diferite mincaruri...aperitive, paste, pateuri, salate sau simplu pe piine cu unt.
De ex. cu diferite verdeturi, mai ales in primavara cind sint tinere cu miros intesiv impreuna cu sare cristalina de buna calitate.
O sa incerc la anul viitor mai multe.
Anul acesta a fost o experienta...care s-a dovedit a fii pozitiva.
O zi buna si spor lla bucatarit ;-)!!!
Cu prietenie
Laura S.

pansy spunea...

foarte buna idee !cred ca trebuie trandafiri de dulceata.m-ai zapacit cu trandafirii bio !

Unul din multi! spunea...

Pansy, DA-trandafiri pt. dulceata!
BIO(-logic)-este un cuv.care se foloseste, cel putin in AUSTRIA-la produsele naturale-netratate chimic.
De la aceste produse se poate consuma toate partile comestibile.Asa si cu trandafirii.
Bafta la preparat!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate