Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 sept. 2011

✿*´GALUSTE CU FRUCTE IN ALUAT CU BRINZA`*✿

O minunata altenativa la aluatul cu cartofi.
Mai ales ca nu intotdeauna avem la indemina cartofi fainosi.Si mai ales ca  se pot prepara cu ori si ce fel de fructe.
Eu am facut portie dubla, deoarece “barbateii” mei maninca cu placere aceste galuste si am avut si fructe din plin…..
Voila-aici si reteta cu dovezile !!!
INGREDIENTE ALUAT:
- 250g brinza de vaci proaspazta si bine scursa
- 1 pac.zahar vaniliat
- 1 lamiie-coaja
- 1 ou
- 130g faina-grisata(sau 50% faina normala si 50% gris)
- 50 g unt topit

MOD PREPARARE:
Toate ingredientele se amesteca bine si se lasa min.30min.in frigider. Fructele spalate , zvintate si eventual in locul simburilor se pune un cub de zahar, marmelada sau martipan si se invelesc in aluat.Daca cumva este prea moale se poate adaouga ceva faina.  Astfel galustele formate se fierb in apa cu sare, care clocoteste f.f. usor, ca.12 min.Dupa aceea se trec prin pesmet prajit in unt cu zahar si scortisoara.
INGREDIENTE PESMET:
- 250g pesmet
- 120 g zahar tos
- 130g unt
- 1/2 lc scortisoara

MOD PREPARARE:
Untul se topeste intr-o tigaie, in el se adaoga pesmetul si amestecind mereu acesta se prajeste putin pina prinde ceva culoare.Gradul este dupa dorinta.In continuare se adaoga zaharul si daca se doreste scortisoara.Galustele fierte se scot de la fiert cu strecuratoarea si se tavalesc imediat in pesmetul pregatit.Se servesc ca atare, presarate cu zahar pudra sau cu  sos/marmelada de fructe.

2 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

"...O minunata altenativa la aluatul cu cartofi..."
Cata dreptate ai....!
Trebuie incercata reteta ca tare fain mai arata !
Va tzuc cu drag pr toti 4 si cand mai ai timp , te astept si la mine pe blog....

Unul din multi! spunea...

Halooooooooooooooooo,draga mea surioara!!!
Ne-am c-am pierdut din ochi....de cind am inceput munca si mai ales sezonul de vara cu concncedii nsi zile libere, deabea am avut timp sa respir.
Sidy, multumesc pult pentru urari si eu va doresc voua la fel!
Daca probezi, iti urez SPOPR LA PREPARAT si binenteles SAVOARE DEPLINA!!!
Mii de pupicei!!!
A ta surioara;-)
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate