Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

29 ian. 2011

SOMON GRATIN

somon gratin1 
Tin minte ca, acum citva anisori buni cind a trebuit sa-mi las barbateii mei pentru citeva zile singuri acasa, am gatit in asa fel incit in fiecare zi sa aiva o masa calda si variabila.Tote ce am gatit am potionat, am etichetat tot sa gaseaca in congelator atunci cind le trebuie….dar din pacate de cite ori m-a intorceam acasa, gaseam totul asa cum al lasat…
Asa ca, dupa o discutie am stabilit cu totii sa nu mai gatesc,!Au zis ca sa nu-mi mai fac griji ca , ei gasesc ce sa manince.
Zis si facut!
Si-au comandat Pizza, asu fost la McDonald si-au facut ochiuri, omlete si au folosit foarte mult “friptoza”.
Ei sotul meu a ramas in priza,…cind trebuie de nevoie decit de voie buna sa mearga EL la cumparaturi, cumpara ca un HAMSTER provizii de tot felutri de chestii congelate.
Printre care si acest filet de somon, care s-a dovedit a fii “SUPER FAIN” !!!
Si cum m-am gindit ca somonul fara marar la noi NU se poate, am si pus in practica acesta reteta SIMPLA, si RAPIDA!!!
Aici si reteta,
INGREDIENTE(ca. 4 pers)
- 4 / 6 buc. file de somon(bineinteles ca se poate prepara si cu file de Somon proaspat sau file din alt soi de Peste)
- 30g unt
- 30g faina alba
- 400ml lapte
- 1 leg.marar verde(sau 2-3 ls congelat)
- 1/2 leg.patrunjel verde/sau 1ls congelat)
- sare+piper
- ceva vegeta
- 1ls zahar
- 1/2 lamiie-zeama
- 100ml smintina lichida
- unt/marg pt. uns forma
MOD PREPARARE:
Untul se pune la topit intr-o oala potrivita.
Cind acesta s-a topit se adaoga faina si se amesteca pina cind faina s-a incorporat bine in untul topit.
ATENTIE:- in momentul cind se pune laptele acesta NU se pune tot odata ci se toarna pe rind si cu o “ruta” se amesteca repede sa NU se formeze cocoloase.eventual daca este nevoie se trage din cind in cind de pe foc.
Cind totul este incorporat bine se pun verdeturile si condimentele dupa gust.
Smintina se amesteca cu zeama de lamiie si cite 1ls din sosul Béchamel pina cind smintina primeste temperatura sosului.
Dupa aceea se toarna totul in sos, se degusteaza, eventual s emai condimenteaza dupa gust si totul se toarna peste filetul de somon care in prealabil se aseaza intr-o forma rezistenta la temp. inalte si unsa cu unt/marg.
Totul se introduce in cuptorul incins la 200°C pentru ca. 25-30 min.
Garnitura poate varia dupa gustul personal.
Noi am servit cu paste fainose, pe care dupa ce au fiert , le-am scurs, le-am trecut rapid sub un jet de apa calduta si le-am amestecat cu ulei de masline si patrunjel verde.
somon gratin

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate