Tin minte ca, acum citva anisori buni cind a trebuit sa-mi las barbateii mei pentru citeva zile singuri acasa, am gatit in asa fel incit in fiecare zi sa aiva o masa calda si variabila.Tote ce am gatit am potionat, am etichetat tot sa gaseaca in congelator atunci cind le trebuie….dar din pacate de cite ori m-a intorceam acasa, gaseam totul asa cum al lasat…
Asa ca, dupa o discutie am stabilit cu totii sa nu mai gatesc,!Au zis ca sa nu-mi mai fac griji ca , ei gasesc ce sa manince.
Zis si facut!
Si-au comandat Pizza, asu fost la McDonald si-au facut ochiuri, omlete si au folosit foarte mult “friptoza”.
Ei sotul meu a ramas in priza,…cind trebuie de nevoie decit de voie buna sa mearga EL la cumparaturi, cumpara ca un HAMSTER provizii de tot felutri de chestii congelate.
Printre care si acest filet de somon, care s-a dovedit a fii “SUPER FAIN” !!!
Si cum m-am gindit ca somonul fara marar la noi NU se poate, am si pus in practica acesta reteta SIMPLA, si RAPIDA!!!
Aici si reteta,INGREDIENTE(ca. 4 pers)
- 4 / 6 buc. file de somon(bineinteles ca se poate prepara si cu file de Somon proaspat sau file din alt soi de Peste)
- 30g unt
- 30g faina alba
- 400ml lapte
- 1 leg.marar verde(sau 2-3 ls congelat)
- 1/2 leg.patrunjel verde/sau 1ls congelat)
- sare+piper
- ceva vegeta
- 1ls zahar
- 1/2 lamiie-zeama
- 100ml smintina lichida
- unt/marg pt. uns forma
MOD PREPARARE:
Untul se pune la topit intr-o oala potrivita.
Cind acesta s-a topit se adaoga faina si se amesteca pina cind faina s-a incorporat bine in untul topit.
Cind totul este incorporat bine se pun verdeturile si condimentele dupa gust.
ATENTIE:- in momentul cind se pune laptele acesta NU se pune tot odata ci se toarna pe rind si cu o “ruta” se amesteca repede sa NU se formeze cocoloase.eventual daca este nevoie se trage din cind in cind de pe foc.
Smintina se amesteca cu zeama de lamiie si cite 1ls din sosul Béchamel pina cind smintina primeste temperatura sosului.
Dupa aceea se toarna totul in sos, se degusteaza, eventual s emai condimenteaza dupa gust si totul se toarna peste filetul de somon care in prealabil se aseaza intr-o forma rezistenta la temp. inalte si unsa cu unt/marg.
Totul se introduce in cuptorul incins la 200°C pentru ca. 25-30 min.
Garnitura poate varia dupa gustul personal.
Noi am servit cu paste fainose, pe care dupa ce au fiert , le-am scurs, le-am trecut rapid sub un jet de apa calduta si le-am amestecat cu ulei de masline si patrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu