Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

24 ian. 2011

Muffins pufosi cu visine

muffins poca
Aceasta “minunata” reteta este tot de la bucatareasa “desavirsita” de care va povesteam la reteta anterioara.
MUFFINS PUFOSI CU VISINEhttp://pokhas.com/ Cun am dat de ea, am si inceput sa pun in practica “bunataturile” ei de retetete.
Muffins-urile acestea sint foaret pufoase si gustoase.Nu mi-au iesit foarte fain, deoarece nu le-am taiat in bucatele si ciocolata  sub forma de stropi nu am avut ci doar fulgi...
Dar cu siguranta , cel tirziu de ziua lui David, mezinul familiei, o sa-le pregatesc pentru a duce la scoala.
Pe acesta cale, inca odata doresc sa-ti spun,
68050936buwso734-gifPoca!!!
Aici si reteta:
INGREDIENTE:
- 4 oua
- 220 g unt/marg.in prealabil topit/-a si racit/-a)
- 220 g  zahar
- 280 g  faina
- 2 pac. zahar vaniliat sau esenta
- 1 pac. praf copt(10g)
- 4 ls lapte
- visine fara samburi (de recomandat injumatatite si trecute prin faina)
- coaja /esenta de lamiie
- fulgi de ciocolata (optional)
MOD PREPARARE:
:Faina se amesteca cu praful de copt.Eventual chiar se cerne.Este de recomandat la ori si care prajitura.
Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat pina cind totul devine o spuma deschisa la culoare si volumul aproape se dubleaza.
In aceasta masa se mixeaza in contiunare untul/marg. topita si usor racita,,si coaja/esenta de lamiie.
Se adaoga si amestecul de faina si praf copt si se amesteca cu o lingura NU cu mixerul.In felul acesta aluatul ramine mult mai aerat.
In final se amesteca si fulgii/stropi de ciocolata.
Din acesta masa se pune cite-o lingura buna  in formele de muffins si se presara cu visinele bine scurse, zvintate ,taiate si eventual trecute prin faina.
Peste visine se imparte egal in fiecare forma de mufffins, aluatul.
Eu mai recomad sa se presare zahar tos deasupra, deoarece acesta se caramelizeaza putin si da un gust mai bun muffins-urilor.
Se introduc la copt pt.25-30min. la 180°C.
Dupa coacere, se scot si se lasa ca. 5-10 min. in  forme, dupa care se pot scoate pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.
muffins cu visine

6 comentarii:

cristi spunea...

Oare doar mie mi se pare ca arata excelent si deja mi-e pofta?
Ar fi o idee sa nu mai pui poze, ca unii murim :D

Pokhas spunea...

Aaa, de ce zici ca n-au iesit frumosi ? Uite ce sectiune apetisanta ;) , imi place cum se vad visinele !
Parerea lui David e cea mai importanta :)

Unul din multi! spunea...

Poca,
spun ca ai mei nu au iesit frumos, deoarece am cu ce compara :-) cu ai tai, care sint muuuuult mai frumosi!
Dar cum spui, cei care papa, trebuie sa fie multumiti!

Pup dulce si multumesc pt. reteta!!!

Unul din multi! spunea...

CRISTI <3,<3,<3!!!
Pai in POZA sta seductia:-)!!!
Poate cunosti cum este cu dietele, abtinerile de la multe bunatati...in teama ca ingrasa ,devenim obezi...
Daca ar fii doar retetele, nu ar fi seductia si pofta asa de mare.dar cind vezi o poza apetisanta si mai ales cu ingrediente pere sint pe gust, clar ca gindurile nu te mai lasa in pace si pina la ura tot pui in aplicatie si savurezi :-)

Deci cum ai spus, fara poze pofta e mai redusa si pentru unii sau altii , o idee nu chair rea.
Dar factotul farmecului lipseste si ma gindesc ca e pacat de reteta:-)))

O zi buna si multumesc pentru vizita si Feedback!!!
Cu prietenie
Laura S.

Lale spunea...

Buna Laura,

Vreau sa fac si eu acesti muffin`s ptr.ziua fetitei mele la gradi sapt. viitoare.Ma intrebam ti-au iesit 22 de bucati? nu sint amatoare mare a visinelor de aceea ce sa intimpla daca nu le pun sau cu ce le pot inlocuii?bineinteles ciocolata fulgi am sa o pun in reteta.
Salutari din Bonn

Unul din multi! spunea...

Hallo Lale!!!
In primul rind, bine mai gasit si fetitei tale "La multi , multi ani si tot cee ce isi doreste sa i-se indeplineasca!!!!

Lale, daca nu sinteti asa prieteni cu visinele , bineinteles ca poti inlocuide ex. cu cuburi de mar in prealabil trecute prin faina.

Dar poti sa consulti si alte retete care sint pe Blog, poate totusi gasesti ceva mai potrivit, fara sa trebuiasca sa faci modificari.
Pe dreapta blogului in jos , este rubrica MUFFINS & Co.
Inca mai am de clasificat, dar momentan gasesti ceva retete, care ma gindesc , ca la pici la gradinita o sa-le placa.

Spor la preparat si reusita!!!
Spune-mi la care rereta ai ramas i daca a placut:-).....

Si eu iti transmit salutari din Austria-Mistelbach!!!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate