Aceasta reteta “minunata” am gasit-o pe Blogul Andreei
Dimineti Insorite mai exact aici: Apfelkrapfen.
Iar pe acesta cale Andreea, doresc sa-ti spun un calduros,
INGREDIENTE:
- 500g faina
- 20g drojdie proaspata sau 1 pac. uscata
- 1 lingura de malt sau miere
- 180-200ml lapte
- 80- g zahar
- 10g sare
- 4 galbenusuri
- 80 g unt moale
- 2 linguri rom
- coaja rasa de lamaie
- 20g drojdie proaspata sau 1 pac. uscata
- 1 lingura de malt sau miere
- 180-200ml lapte
- 80- g zahar
- 10g sare
- 4 galbenusuri
- 80 g unt moale
- 2 linguri rom
- coaja rasa de lamaie
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 3 mere in prealabil curatate de coaja, taiate cubulete si peste care se stoarce zeama de la lamiia care i-am ras coaja inaluat.
- 3 mere in prealabil curatate de coaja, taiate cubulete si peste care se stoarce zeama de la lamiia care i-am ras coaja inaluat.
- ulei pt prajit
- zahar pudra vanilat si amestecat cu ceva scortisoara
- zahar pudra vanilat si amestecat cu ceva scortisoara
MOD PREPARARE:
Ori in MP. avind grija ca untul, galbenusuriile si sarea sa nu aiva direct contact cu drojdia.
Sau metoda clasica, amestecind drojdia cu laptele caldut, mierea/maltul si ca 100g faina, lasind citeva minute deoparte sa inceapa sa creasca, pina ce volumul se dubleaza.Dupoa aceea se amesteca impreuna cu restul ingredientelor pina cind se obtine un aluat elastic si moale, care nu se mai lipeste de mini.
Aluatul se las sa creasca ca 30-60 min, pina cind volumul se dubleaza.
Se scoate pe masa de lucru infainata sau unsa cu ulei(eu asa o prefer) si se intinde naluatul cu crosimea de 1 cm.
deasupra se presara cuburile de mere pe care l-e zvintam putin intr-un servet de bucatarie.
Dupa ce bucatile de mere sint presarate peste aluat, peste acestea se presara ceva faina, si ceva scortisoara.
Sau si mai bun la gust , ceva praf de budinca de vanilie, in loc de faina.
Aluatul se ruleaza sub forma de rulada , incepind de la partea mai lata.
Partea care incheie sulul se unge f. usor cu ceva albus de ou si cu virful degetelor (cum a explicat si Andreea) se ciupeste magindea aluatului impreuna cu aluatul sulului , in asa fel incit acestea doua sa zic asa , sa se sudeze.
Dupa acesta procedura, se taie cu un cutit bine ascutit, sau cu un fir de ata subtire , felii de ca. 1,5 cm. grosime.
Acestea se lasa mai departe la dospit pe masa de lucru, eventual acopetite cu o punga de nailon.
Cind volumul a crescut vizibil, se i-au cite unul-doi gogosi si se pun la prajit un ulei fierbinte, ATENTIE-NU FOARTE FIERBINTE.
Este bine ca pe prima parte cind se prajesc sa se puna un capac.Iar ddupa ce se intorc, sew prajesc fara capac.
Se scot pe un servet de bucatarie din hirtie pentru s absorbi surplusul de grasime si se presara peste ei, zahar pudra in amestec cu/si/sau vanilie/scortisoara.
Este bine ca acest procedeu sa se faca in stadiul cit gogosi sint fierbinti.Astfel zaharul se fixeaza mai bine pe gogosi.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!
5 comentarii:
Sorella, daca nu ar fi caloriile, le-as face imediat. Minunat arata! Noi sintem cu prunele in moment. Un inceput de saptamina minunat! In prietenie, Cami
Minunat!Eu faceam asa dar cu dovlecei rasi.....am sa incerc si cu mere!
Hallo Janet!
Vezi, eu nu stiu cum sint cele cu dovlecel:))
Asa ca, o sa incer acuma eu varianta ta.
Omul cit traieste invata!:)))
Multumesc de vizita si idee!!!
Cu prietenie
Laura S.
Liebe Cami, hallölchen!!!
Mai cu caloriile astea sa sti ca nu-mi mai bat capul.
De ce incer sa le imputinez, de aceea imi este si mai foame si mai pofta de ori si ce:)))
Cu prunele sitem si noi, e doar sezonul.Mi-am refacut si eu prajitura si o portie de galuste cu prune...Dar nu reusesc sa postez , pe cit gatesc.
Criza asta de timp:)
Te pup dulce si o saptamina plina de succese, va doresc!!!
Laurici
Bună ziua, am 3 propuneri de parteneriat pentru acest blog
Dacă te-ar interesa un schimb de link cu unul dintre bloguri sau cu toate 3, trimite-mi un Reply la mesaju acesta.
Iar blogurile mele sunt :
Coafuri tunsori frizuri
http://coafuritunsorifrizuri.blogspot.com/
Diet
http://best-dietss.blogspot.com.
Machiaj
http://machiajdeochi.blogspot.com/
Toate cele bune şi sper că nu te-am deranjat cu acest mesaj.
Trimiteți un comentariu