INGREDIENTE BLAT:
- 5 oua
- 5ls apa calda
- 1 pac. zahar vaniliat
- 250g zahar
- 250g faina
- 1 pac. praf copt
- zahar/esenta de vanilie
- 1 lamiie-coaja
MOD PREPARARE BLAT:
Ouale se separa.Galbenusul se mixeaza cu 150g zahar, se adaoga apa, vanilia, coaja rasa de lamiie , faia si albusul de ou batut spuma cu restul de zahar.
Astfel aluatul preparat se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa si bine infainata.Totul se coace la 180°C ca . 25-30 min.
Dupa copats e scoate pe gratarulde bucatarie la racit.
Intr-e timp se prepara crema .
INGREDIENTE CREMA:
Aici trebuie sa specific ca, daca se doreste se poate prepara prajitura clasic, numai cu brinza si frisca, sau cu diferite fructe, proaspete, din compot sau congelate.
- 500g brinza proaspata de vaci
- 600ml smintina lichida pentru frisca foarte rece
- 125g zahar
- 1 pac zahar vaniliat
- 250 ml suc/nectar sau cum am facut eu caise/fructe congelate facute pireu
- 12 foi de gelatina
INGREDIENTE JELEU:
- 2 pac de feleu pentru tort de fructe clar sau rosu daca fructele folosite sint rosii.
- 375 mil suc de fructe
- 125ml apa
sau –500ml sirop amestecat cu apa
MOD PREPARARE CREMA:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece ca 5 min.
Brinza se mixeaza cu zaharul, zaharul vaniliat si 200ml din suc/nectar sau pireul de fructe.
Ca. 50ml din sucul/nectarul sau pieul de fructe se incalzeste si in el se dizolva gelatina inmuiata si stoarsa bine.
Aceasta se adaoga la amestecul de brinza , se mixeaza bine si se pune la frigider.
Smintina pentru frisca se bate bine pina ce a devenit frisca si se adaoga la crema de brinza,dar doar atunci cind observam ca aceasta a inceput sa se gelatineze.Astfel amestecul de brinza si frisca bine incorporate una cu alta se pun dinou la frigider .
Blatul de prajitura se taie in doua pe orizontal.
Blatul de jos daca dorim il putem unge cu marmelada putin incalzita , de recomandat din fructele folosite la crema.
Recomad ca blaturile inainte sa fie umplute cu crema sa se insiropeze putin.Astfel blatul prajiturii nu este f. uscat.
Intr-e blaturi se intinde 2/3 din crema, iar 1/3 din rema se intinde deasupra prajiturii, peste care turnam jeleul.
(eu am trasat ceva dungi de marmelada putin incalzita peste crema de deasupra.vzi foto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jeleul se prepara cum scrie pe pachet si se pune lingura cu lingura desupra prajiturii.
Prajitura se pune la rece cel putin 2-3 ore.Eu am lasat-o peste noapte.
Spor la preparat si savurat!
22 aug. 2010
PRAJITURA CU CREMA DE BRINZA, FRISCA si FRUCTE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
INDEX POSTARI
ALUATURI UNIVERSALE
(8)
ALUATURI UNIVERSALE-reloaded
(1)
ANUL NOU
(1)
APERITIVE
(33)
Apfelkuchen mit Apfelmus
(1)
AROME DULCI
(2)
Banner to Go
(1)
BAUTURI ALCOOLICE
(7)
BCATARIA FRANCEZA
(1)
brinza de vaci
(1)
BUCARARIA CEHA
(1)
BUCATARIA AMERICANA
(1)
BUCATARIA ASIATICA
(2)
BUCATARIA AUSTRIACA
(46)
BUCATARIA GERMANA
(2)
BUCATARIA ITALIANA
(1)
BUCATARIA POLONEZA
(1)
BUCATARIA ROMANEASCA
(13)
BUCATARIA TURCEASCA
(1)
BUCATARIA UNGUREASCA
(5)
BUCĂTĂRIA AUSTRIACA
(1)
BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE
(1)
BUDINCA DE OREZ CU VANILIE
(1)
Budincă
(1)
Budincă cu orez
(1)
BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE
(1)
Chili con Carne
(1)
CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE
(1)
CONCURSURI
(1)
Cornulete
(1)
Cornuri
(2)
Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong
(1)
COZONAC CU MAC
(1)
CULINARIO ITALIANO
(12)
CULINARIO ITALIANO-reload
(1)
DECORATIUN~PATISERIE
(1)
DULCIURI
(235)
DULCIURI-reload
(9)
FURSECURI / PLÄTZCHEN
(28)
FURSECURI/BISCUITI
(19)
GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC
(1)
Galuste din Gries pentru supe
(1)
GARNITURI
(18)
GEMURI SI MARMELADE
(4)
GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI
(1)
HALLOWEEN
(4)
HOBBY
(4)
IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie
(4)
IDEI PENTRU~SUPE
(4)
INGHETATE/SORBET
(2)
KITCHEN HELP & IDEAS
(1)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE
(1)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE...
(5)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE
(4)
LICHIOR DIN CAISE
(1)
mere
(1)
MUFFINS ~ CO.
(5)
Orez cu mere gratin
(1)
PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA
(1)
PATISERIE
(8)
PIINE TARANEASCA DIN NÖ
(1)
Piure de mere conservat
(1)
PLACINTA CU MERE
(1)
PLACINTA CU MERE A BUNICII
(1)
PLACINTA CU PIURE DE MERE
(1)
PLACINTA FRAGEDA CU MERE
(1)
PRAJITURA CARDINAL
(1)
PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada
(1)
PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA
(1)
Prajitura cu mere
(4)
PRAJITURA CU MERE ~IV~
(1)
Prajitura cu nuca
(1)
Prajitura Somloi a la Laura S.
(1)
PRAJITURI
(45)
PREPARATE ~ FOIETAJ
(6)
PREPARATE CU CARNE DE PASARE
(25)
PREPARATE CU CARNE DE PORC
(21)
PREPARATE CU CARNE DE VITA
(10)
PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded
(1)
PREPARATE CU CARNE TOCATA
(11)
PREPARATE CU PASTE FAINOASE
(19)
PREPARATE cu/din FRUCTE
(15)
PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan
(1)
PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded
(5)
PREPARATE cu/din LEGUME
(69)
PREPARATE cu/din PESTE
(20)
PREPARATE DIN CARNE DE VINAT
(1)
PREPARATE IN MASINA DE PIINE
(22)
PREPARATE PANIFICATIE
(100)
PREPARATE PATISERIE
(2)
PREPARATE PE BAZA DE BRINZA
(17)
Retete
(1)
Retete ©opyright by Laura S.
(26)
RETETE A LA LAURA
(1)
SALATE
(10)
SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice
(5)
SOSURI / DIPPURI
(4)
SUPE SI CIORBE
(31)
tang zhong PIINE
(1)
TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE
(1)
Tort “SACHER”
(1)
TORTURI
(7)
una~alta
(3)
water roux
(1)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu