INGREDIENTE:
- 1kg ardei de preferinta rosii si grasi
- 500g rosii/tomate- 150g ceapa
- 70g untura/ulei (de pref.masline)
- 1ls zahar
- sare+piper
- (usuroi)
- 1 legatura de patrunjel verde
MOD PREPARARE:
Ardeii se spala, zvinta si se coc.
Coacerea se face la foc iute, ori pe plita/grill sau cuptor.
Ardeii copti se acopera cu folie de aluminu/nailon…….cu ceva care sa se poata produce procesul de condensare.Astfel ardeii in ca. 10-20 de minute se pot curata de pieliza mult mai usor.Zeama lasata de ardei Nu se arunca ci se adaoga la mincarica.
Ardeii copti se taie in fisii de marime potrivita.
Rosiile la fel se spala si se cresteaza pielita lor in cruce de jur imprejur.Astfel crestate se aseaza in apa care clocoteste si se trage deoparte.Se lasa citeva minute sa se blanseze, pina se observa ca pielita se desprinde .
Rosiile se curata si se taie cit mai marunt.
Ceapa se curata , se taie marunt si se prajeste in grasime/uleiul bine incins.Cind ceapa a devenit usor sticloasa se adaoga 1ls zahar si se amesteca mereu pina cind observam ca ceapa se caramelizeaza putin. In continuare se adaoga rosiile si daca nu sint prea suculente, ceva apa, sau chiar supa de legume (ca. 100ml).Se lasa totul sa “bolboroseasca” usor pina cind a sazut bine, dupa care se adaoga si ardeii. Se amesteca bine si la fel se mai lasa sa bolboroseasca toate impreuna pina cind consistenta legumelor a devenit destul de densa. Iar in final se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si eventual, daca se doreste cu ceva usturoi. Inaite de servie se presara cu patunjel verde tocat marunt.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!
2 comentarii:
Felicitarile mele surioaro !!! E ata de buna mancarica ta !!! Deja ma ling pe gura....
Felicitari si pentru filmuletul postat, este minunat !
Surioara mea, MERSI mult!
Sa sti ca doar pot a o recomand, a fost atit de bunaaaaaaaaa!!!
Pina se mai gasesc legume proaspete, cu siguranta o sa o mai fac.
Legumele care se gassc iarna sint mai putin gustoase, ca acestea care se fac acum la noi si se coc in soare.
Iti urez spor la preparat si pofta mare!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu