Aceasta reteta faina, o am de aici:Huettenhilfe
Din greaseala am pus ceva mai mult lichior si nu a stricat deloc, ba chiar dimpotriva, nu au iesit uscati, cum am aflat dintr-un comentariu lasat de un probant.
Chiar si Peter al meu a papat si a fost incintat.
Aici trebuie sa spun ca ,sotul meu nu prea este prieten cu dulciurile, rar cind papa si si atunci ori este incintat , ori spune imediat ca "asa ceva sa nu mai faci"
INGREDIENTE:
- 150 g zahar
- 3oua
- 100 ml ulei vegetal
- 100 ml lichior de oua sau de lamiie/portocale...
Din greaseala am pus ceva mai mult lichior si nu a stricat deloc, ba chiar dimpotriva, nu au iesit uscati, cum am aflat dintr-un comentariu lasat de un probant.
Chiar si Peter al meu a papat si a fost incintat.
Aici trebuie sa spun ca ,sotul meu nu prea este prieten cu dulciurile, rar cind papa si si atunci ori este incintat , ori spune imediat ca "asa ceva sa nu mai faci"
INGREDIENTE:
- 150 g zahar
- 3oua
- 100 ml ulei vegetal
- 100 ml lichior de oua sau de lamiie/portocale...
- 200 g faina
- 1 pac praf vcopt
- 1 pac. praf de budinca de vanilie
- 1 pac praf vcopt
- 1 pac. praf de budinca de vanilie
- 2ls cacao pentru prajituri
MOD PREPARARE:
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu praful de copt si budinca de vanilie.
Ouale se mixeaza putin impreuna si se daoga zaharul, mixind pina ce masa devine precum o spuma care a crescut vizibil.Se adaoga uleiul precum la maioneza , urmat de lichior.
Eu am amestecat lichior de oua cu lichior de lamiie, ce mai era prin sticlele din bar
In final se cerne amestecul de faina deasupra si se mixeaza, dar nu prea mult.
In final se cerne amestecul de faina deasupra si se mixeaza, dar nu prea mult.
2/3 din aluat se pune in formele de muffins captusite cu hirtiutele speciale,sau unse si infainate.
Restul aluatului, 1/3, se amesteca cu cele 2 ls praf de cacao si ori se imparte cu o lingura in forme, ori se pune intr-o punga de nailon(vezi foto) ,careia i-se taie un colt si se dreseaza in forme.
In final cu o scobitoare se amestaca putin aluaturile in fiecare forma(eu am uitat si nu mi-au iesit asa frumoase) si se introduce la copt in cuptorul princins la 180°C pentru 25-30 min.
2 comentarii:
Surioara draga , uite astea am sa le testez prima data....
Arata a fi foarte simple...
Te tzuc cu mult drag ! Sidy .
Sidy draga,
Testeaza cu incredere si sper sa iti si placa.
Iti urez spor la preparat si succes in final!
Mii de pupicei
löaura S.
Trimiteți un comentariu