Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

9 feb. 2010

FANTA MUFFINS CU CREMA DE COCOS by Laura S.


INGREDIENTE - Muffins:
- 4 oua
- 200g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat sau citeva picaturi esenta
- 120ml ulei vegetal
- 1 priza sare
- 120ml Fanta
- 2 portocale-coaja(eu am avut cumparata)
- 300g faina de griu
- 1 pac. praf copt
MOD PREPARARE - Muffins:
Ouale se mixeaza cupriza de sare, zaharul si zaharul vanilioat pina devine totul precum o spuma si se adaoga incet si uleiul precum la maioneza.In continuare se adaoga coaja de portocala, fanta si in final faina amestecata cu praful de copt si cernuta.
Se amesteca totul si s eimparte in mod egal in formele de muffins, in prealabil unse si infainate, sau daca Muffins-urile se lasa ca atare , s epot captusi formele cu hirtiute speciale.
Se introduc in cupptorul incins la 180/190°C ca 15 min.
Mie mi-au iesit 21 de buc si nu prea mari.daca va plac ceva mai mari, puteti s apreparati doar 18 buc. de ex. si astefl ise mut mai mari.
Pici mei prefera bucatile mai mici, se aceea am umplut fiecare forma doar de ca. 50%.
INGREDIENTE - crema:
- 50 ml lapte/lichior de cocos
- 100 ml apa
- 1/2 pac. budinca de cocos (merge si vanilie)
- 75 g unt
- fulgi ce cocos+zahar pudra in finctie de gustul fiecaruia
MOD PREPARARE-crema:
Cele 50 ml de lapte/lichior de cocos se amesteca cu 100 ml apa , cu zahar si 1ls fulgi de cocos.
Toate acestea se pun pe foc, amestecind in continuu pina ce lichidul se ingroasa pecum budinca.
Se trage deoparte, se acopera suprafata cu folie de nailon si se lasa sa se raceasca complet.
Cele 75g unt se freaca cu 1ls zahar si 1ls fulgi de cocos si pe rind cu cite 1 ls din masa de budinca, pina cind cantitatea de budinca este bine incorporata cu untul.Acum se mai adaoga la dorinta zahar si fulgi de cocos.
Aici trebuie sa specific ca , crema am avut-o ramasa de cind am preparat
aceasta retata Laura`s Leckereien: FURSECURI BOUNTY a la Laura S.
Am pus-ola congelator si inainte sa prepar Muffinsurile am scos-o.
Iar pentru decor am preparat alta masa din ciocolata alba. frisca lichida si esenta de portocale.
Dar aceasta masa s epoatefolosi f. bine si sa se umple Muffinsurile.
Sau se poate umple numai cu gem, de caise sau si mai bine de portocale.
Eu am umplut jumatate din Muffinsuri si cu crema si cu gem, iar jumatate numai cu crema.
Acum ramine la dorinta fiecaruia ce doreste si ce poate
INGREDIENTE -decor(crema):
- 100g ciocolata alba
- 50g smintina pentru frisca
- citva stropi esenta de portocale
MOD PREPARARE - decor:
Intr-un recipient potrivit ingredientelor(pahar) se pun ingredietele si acesta intr-o oala cu apa pe foc.Si cind apa incepe sa fiarba, se amesteca ciocolata cu frisca lichida pina ciocolata sa topit
de tot si se adaoga ceva esenta se portocale, amestecind totul boine bine.Se pune la rece (frigider/congelator) pina ce masa este rece rece.Cu mixerul se mixeaza bine pina ce totul devione precum o crema spumoasa si teapana.
Cu acesta crema se decoreaza si/sau umple Muffinsurile.


4 comentarii:

Laura-Bonn spunea...

Draga Laura,

Ca de obicei ne resfeti cu ceva ,,super lecker".Intrebare.. se poate si fara lichior de cocos ca fica-mea are 5 ani si e un fan al muffin-ilor dar parca nu m-as aventura sa-i dau ceva cu alcool.
Te pup

Laura S. spunea...

Hallölchen liebe Laura B.
Sicher kannst du nur Milch verwenden.
Am si scris la ingediente alternativa laptelui cu lichior, bzw. a lichiorului cu lapte.
Dar Laura, alcoolul care se fierbe sau se coace, isi pierde proprietatile alcoolice.
Dar in final parera si hotarirea de a prepara ramine la aprecierea ta.
Iti urez spor la preparat si sper sa placa!
Cu prietenie
Laura S.

Laura S. spunea...

Bine m-ai gasit si mai ales iti multumesc pentru ca mai ales sa fiu una dintre cei si cele care fac parte din comunitatea de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului,
http://www.GatesteInteligent.ro
Cu siguranta o sa ma alatur, dar o problema ar fii-"timplul"- in masura timpului o sa activez pe site.
Inca odata un calduros, MULTUMES si va doresc o zii pliona de succese!
Cu prieteneie
Laura S.

CamiWitt spunea...

Numai bunatati pe aici..Sorella , am un car cu premii pt. tine! Te tzuc dulce Cami

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate